322 Prosjekter funnet
Nordisk makrell
I prosjektet undersøkte vi sesongvariasjoner hos makrell gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
Tidsrom
2015 - 2018
Finansiert av
Nordic Innovation
ProMack
Hvilke faktorer spiller inn for kvaliteten på makrellfileten? Det var fokus for dette prosjektet.
2015 - 2017
RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
Sjømatkvalitet
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
2015 - 2019
Nofima
PrimeFish
Det overordnede målet med PrimeFish var å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.
EU - Horisont 2020
Både folk og fisk har behov for de lange marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA for å bevare god helse. Det vi får gjennom fiskeoljen som stammer fra villfisk er ikke lenger nok til å dekke behovene, og det trengs flere kilder til marint omega-3. Noe omega-3 brukes til tran og kapsler, noe til dyrefôr, og en stor andel til oppdrettsfisk.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
REforReM
Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
Norges forskningsråd
GRØNTiKJØTT
Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opp til 49 %) grønnsaker.
Prosjektets formål er å utvikle instrumenter som kan bestemme kvaliteten på fersk fisk, både villfisk og oppdrettsfisk.
2014 - 2016
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
Ovoshine
Egg er en viktig proteinkilde. Målet med OVOSHINE er å utvikle et billig, sikkert og raskt UV-belysningssystem som kombineres med varm luft for å sterilisere egg.
2014 - 2017
EU - 7. rammeprogram
SUNNIVA
I dette prosjektet tar vi utgangspunkt i matvarekjeden for tomater og brassica (kål, blomkål og brokkoli). Målet er at forbrukerne skal få bedre tilgang til trygg, sunn og praktisk mat gjennom å utvikle nye teknikker for prosessering, og å øke utnyttelsen av råmateriale og biprodukter.
EU - ERA-Net
CATCH
Målet med dette store prosjektet var å fange den maksimale verdien av torskeprodukter basert på levendelagring.
2014 - 2018
FISHBOOST
Prosjektet har som mål å bringe europeisk havbruk videre til et nytt nivå innen avl. Nofima koordinerer dette femårige prosjektet, som er finansiert av EUs 7. rammeprogram.
2014 - 2019
Bærsort
En konkurransedyktig norsk bærproduksjon er avhengig av kontinuerlig tilgang til de beste bærsortene. Utvikling av nye sorter er en tidkrevende prosess. Foredlingen kan imidlertid gjøres mer effektiv ved å bruke moderne, molekylære metoder.
FoodIntegrity
Prosjektets mål var å kartlegge og dokumentere matjuks, og å utvikle metoder for å hindre juks og feilmerking av mat.
Barn og smak
Målet med prosjektet er å skaffe ny kunnskap om smaksutvikling hos barn, for å øke konsumet av sunn mat med norske råvarer.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
HveteKvalitet
Målet med prosjektet er å finne ut hvordan vi kan få sikrere kornavlinger for å øke andelen norsk korn i melproduksjonen.
MareFrame
MareFrame vil redusere barrierene som hindrer mer utstrakt innføring av økosystembasert fiskeriforvaltning (EAFM).
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 322 prosjekter. Viser side 16 av 18