277 Prosjekter funnet
Målet er å redusere forekomsten av Listeria i kjøttprodukter. Både produksjonsmiljøet og sluttprodukter vil bli undersøkt. Søkelyset rettes spesielt mot de to produktgruppene: Spiseklare produkter som ikke varmebehandles av forbrukeren og såkalte utilsiktet spiseklare produkter
Tidsrom
2012 - 2015
Finansiert av
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
TeRiFiQ
En rekke europeiske forskere og matprodusenter har gått sammen om å lage pølser, oster og sauser med mindre innhold av salt, sukker og fett. Nofima hadde ansvar for arbeidet med kjøttprodukter.
EU - 7. rammeprogram
SFI CRISP
CRISP var et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) innen bærekraftig fiskeri. Målet med senteret var et paradigmeskifte innen fiskeriteknologi.
2011 - 2019
Norges forskningsråd
Dette femårige forskningsprogrammet skal gi kunnskap om hvorfor torskesektoren over tid har hatt svak lønnsomhet.
2011 - 2015
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
ACCESS
Hvordan påvirker klimaendringene de arktiske næringene fiskeri, olje- og gassutvinning og transport? Prosjektets mål er å tallfeste dette.
Nofima driver Nasjonalt avlsprogram for torsk, som er et viktig grunnlag for å utvikle en lønnsom torskeoppdrettsnæring.
2001
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
Driftsundersøkelsen
Hvert år gjennomfører Nofima en undersøkelse av lønnsomhet og strukturendringer i norsk fiskeindustri. Nå kan du selv undersøke noe av tallmaterialet på denne siden. Excel-filen nedenfor inneholder sist oppdaterte tall. Tallene for 2021 er lagt til i mars 2023.
1976
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 277 prosjekter. Viser side 16 av 16