Hvilke faktorer påvirker kvaliteten på makrell? Forskerne Izumi Sone og Torstein Skåra skal finne svar sammen med Pelagia.
Hvilke faktorer påvirker kvaliteten på makrell? Forskerne Izumi Sone og Torstein Skåra skal finne svar sammen med Pelagia. Foto: Jan Inge Haga / Nofima

ProMack

Developing and optimizing mackerel filleting

 Prosessteknologi  

Optimal kvalitet på makrellfileten - det er fokus for prosjektet.

Tidspunkt:1. april 2015 – 31. mars 2017
Finansiering:Regionalt forskningsfond Vest (RFF-Vest)
Samarbeid:Pelagia
Kontaktperson
Portrettbilde av Torstein Skåra
Torstein Skåra

Seniorforsker
Tlf.: +47 450 15 281
torstein.skara@nofima.no

Prosjektets overordnede målsetting er å optimalisere kvaliteten på makrellfilet. Vi skal finne ut hvilke faktorer som påvirker kvaliteten, og hvilken effekt disse har på ulike kvalitetsparametere, slik som farge, filetspalting og tekstur.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Prosjekter