Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
HjemOm ossOrganisasjonNæringsøkonomi

Næringsøkonomi

Les på engelsk

Forskningssjef

Portrett av  Bent Magne Dreyer

Bent Magne Dreyer

Forskningssjef
+47 77 62 90 23

Forskningsområder

Bærekraft

Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft.

Forvaltning og rammevilkår

Når naturressursene forvaltes på en forsvarlig måte, kan de gi oss både god mat, arbeidsplasser og inntekter.

Økonomi og lønnsomhet

En bærekraftig matindustri må ha en sunn økonomi.

Samfunnspåvirkning

Matnæringene spiller en viktig rolle for samfunnsutviklingen, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Fangst

Mat fra havet skal høstes på en bærekraftig måte, med respekt for både livet i havet og på land.

Matsystem

Alt henger sammen med alt.

Digitalisering

Å koble informasjonen som oppstår hele veien fra jord eller sjø og frem til forbruker gir oss bedre kunnskap om hva som påvirker kvaliteten. Dette kan gi oss bedre mat og mer bærekraftig matproduksjon.

Ansatte

Portrett av  Bjørn Inge Bendiksen

Bjørn Inge Bendiksen

Forsker

Portrett av  Bent Magne Dreyer

Bent Magne Dreyer

Forskningssjef

Portrett av  Katrine Eriksen

Katrine Eriksen

Forsker

Portrett av  Anastasia Henriksen

Anastasia Henriksen

Stipendiat

Portrett av  John Roald Isaksen

John Roald Isaksen

Forsker

Portrett av  Audun Iversen

Audun Iversen

Forsker

Portrett av  Helene Skjønhals Jensen

Helene Skjønhals Jensen

Forsker

Portrett av  Ingrid Kvalvik

Ingrid Kvalvik

Seniorforsker

Portrett av  Eirik Mikkelsen

Eirik Mikkelsen

Seniorforsker

Portrett av  Thomas Nyrud

Thomas Nyrud

Forsker

Portrett av  Petter Olsen

Petter Olsen

Seniorforsker

Portrett av  Roy Robertsen

Roy Robertsen

Seniorforsker

Portrett av  Patrick Berg Sørdahl

Patrick Berg Sørdahl

Forsker

Portrett av  Silje Steinsbø

Silje Steinsbø

Forsker

Portrett av  Marianne Svorken

Marianne Svorken

Forsker

HjemOm ossOrganisasjonNæringsøkonomi

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie