Som seniorforsker jobber jeg med ulike emballasjematerialer, pakketeknologier og lagringsbetingelser, i hovedsak for sjømat og kjøttprodukter, og hvordan dette påvirker produktenes holdbarhet og kvalitet. Effekt av ulike emballasjematerialers egenskaper kombinert med ulike typer pakkemetoder og ulik eksponering ved lagringer, samt råvarekvalitet ved pakking (startkvaliteten), er sentralt i arbeidet. Min kompetanse omfatter også ulike kvalitetsanalyser som mikrobiologiske analyser, sensoriske analyser og fysiske og kjemiske analyser, samt matsvinn-forebyggende tiltak og sirkulære emballasje-løsninger for redusert miljøfotavtrykk. I prosjekter gjennomføres pakkeforsøk enten i vår egen pakkehall eller hos prosjektpartnere/matprodusenter.

Jeg har formell kompetanse innen prosjektledelse, der jeg har ledet og leder ulike prosjekter i tett samarbeid med ulike bedriftspartnere både innen leverandørindustri og næringsmiddelprodusenter. Jeg er aktivt med i matsvinn-arbeid både nasjonalt og i EU, i samarbeid med norske bransjeaktører og myndigheter. Jeg deltar med presentasjoner på bransjemøter og forskningskonferanser. Min utdanningsbakgrunn er sivilagronom innen husdyrfag og akvakultur (NLH 1999), med hovedvekt innen animalteknologi og hovedoppgave på kvalitet av laksefisk. Doktorgraden (NMBU, 2008) hadde tittelen «Redusert frivolum ved bruk av CO2-emitter under lagring av fersk laks og torsk i modifisert atmosfære».

+47 986 38 084

+47 64 97 01 04

E-post

Ås

Trygg og holdbar mat

Cristin Se publikasjoner i Cristin