The combined effect of superchilling and modified atmosphere packaging using CO2 emitter on quality during chilled storage of pre-rigor salmon fillets (Salmo salar)
Publikasjonsdetaljer
Tidsskrift : Journal of the Science of Food and Agriculture , vol. 89 , p. 1625–1633–9 , 2009
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
0022-5142
Elektronisk
:
1097-0010
Publikasjonstype : Vitenskapelig artikkel
Sak : 10
Lenker
:
OMTALE
:
http://dx.doi.org/doi:10.1002/...
DOI
:
doi.org/10.1002/jsfa.3599
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
CONCLUSION: Combining short-term superchilling and MAP with a CO2 emitter prolonged the shelf-life of pre-rigor salmon fillets, which can improve sustainability throughout the value chain. The superchilling method needs to be optimized to avoid negative effects on texture and liquid loss. (C) 2009 Society of Chemical Industry