Prosessteknologi Les på engelsk Forskningssjef Morten Sivertsvik Forskningssjef +47 51 84 46 37 Forskningsområder Emballasjeløsninger Riktig emballasje og pakkemetoder bidrar til å bevare mat lengre. Bærekraft Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft. Konservering Mat kan behandles på mange ulike måter, både for at den skal være mulig å spise lenge, men også for å oppnå ønskede egenskaper. Teknologier for matprosessering Vi forsker på en rekke nye teknologier og metoder for skånsom behandling av mat. Produktutvikling Nyskapende teknologi, nye råvarer, bedre utnyttelse av råvarer. Våre forskere arbeid kontinuerlig med mange typer produktutvikling. Mat fra nye kilder Med ny kunnskap og teknologi er det mulig å produsere mat for verdens voksende befolkning på helt nye måter. Råvarekunnskap Kunnskap om råvarene, deres egenskaper og hva som skjer med dem under ulike produksjons-, prosesserings- og lagringsforhold gjør oss i stand til å vite hvordan vi kan sikre best mulig kvalitet. Kvalitet og målemetoder Med ny teknologi kan vi måle kvalitet på mat i industriell hastighet. Med for eksempel lys. I Nofima utvikler vi stadig nye bruksområder for ny teknologi. Ansatte Marthe Jordbrekk Blikra Forsker Laila Budal Næringsmiddeltekniker Sherry Stephanie Chan Forsker Gorana Drobac Ingeniør Trond Karsten Løvdal Forsker Leena Amit Prabhu Laboratorieleder Tone Mari Rode Seniorforsker Bjørn Tore Rotabakk Forsker Bjørn Roth Seniorforsker Morten Sivertsvik Forskningssjef Dagbjørn Skipnes Seniorforsker Aase Vorre Skuland Forsker Izumi Sone Forsker Randi Sund Stipendiat Mette Risa Vaka Ingeniør Martin Watson Forsker