Trygg og holdbar mat Les på engelsk Forskningssjef Helga Næs Forskningssjef +47 64 97 02 96 Forskningsområder Emballasjeløsninger Riktig emballasje og pakkemetoder bidrar til å bevare mat lengre. Holdbarhet og mattrygghet Mat skal være trygg og ha god kvalitet, slik at holdbarheten er best mulig. Konservering Mat kan behandles på mange ulike måter, både for at den skal være mulig å spise lenge, men også for å oppnå ønskede egenskaper. Kvalitet og målemetoder Med ny teknologi kan vi måle kvalitet på mat i industriell hastighet. Med for eksempel lys. I Nofima utvikler vi stadig nye bruksområder for ny teknologi. Teknologier for matprosessering Vi forsker på en rekke nye teknologier og metoder for skånsom behandling av mat. Matsystem Alt henger sammen med alt. Ansatte Anette Wold Åsli Senioringeniør Lars Axelsson Seniorforsker Annette Fagerlund Seniorforsker Laura García Calvo Forsker Magnhild Seim Grøvlen Senioringeniør Randi Merete Gursli Labassistent Anlaug Ådland Hansen Seniorforsker Hilde Haver Labassistent Even Heir Seniorforsker Merete Rusås Jensen Senioringeniør Charlotte Kummen Senioringeniør Lena Maria Langeland Prosjektkoordinator Solveig Langsrud Seniorforsker Hanne Larsen Seniorforsker Dongfang Li Forsker Agnete Jordhøy Lindstad Stipendiat Tove Maugesten Laboratorieleder Birgitte Moen Forsker Trond Møretrø Forsker Helga Næs Forskningssjef Marit Kvalvåg Pettersen Seniorforsker Ida Rud Forsker Jawad Sarfraz Forsker Nusrat Sharmin Forsker Ida-Helene Kågen Spydevold Rådgiver Dimitrios Tzimorotas Overingeniør