Gå til hovedinnhold
Forskning
Tjenester
Resultater
Om oss
English
Hjem
Resultater
Tema A-Å
Labdyrket kjøtt
Tema:
Labdyrket kjøtt
Resultater
27. aug 2024
Dyrket mat fra laboratoriet – hvor langt er utviklingen kommet?
19. okt 2021
Én celle (+ restråstoff) kan bli flere tusen kilo kjøtt
Prosjekter
ARRIVAL
Muliggjørende bioteknologi for fremtidens matproduksjon
2023 - 2027
Precision
Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse
2021 - 2025
GrowPro
Labdyrket kjøtt til matproduksjon
2018 - 2022
Pressemeldinger
⬤
Norsk satsing på ny matteknologi
(11. aug 2022)
⬤
«Vi blir flere og flere mennesker i verden. Alle skal ha mat. Da kan vi ikke kaste vrak på kjøttet!»
(25. jan 2022)
⬤
Hva slags kjøtt spiser vi i 2040?
(10. des 2019)
Publikasjoner
Life cycle assessment of culture media with alternative compositions for cultured meat production
The International Journal of Life Cycle Assessment, 2024
Vitenskapelig artikkel
Emerging Food Trends: Cellular Agriculture – novel food production technology
2024
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Critical review of cultivated meat from a Nordic perspective
Trends in Food Science & Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel
Den nye maten dyrkes i laboratoriet
2023
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Den nye maten dyrkes i laboratoriet.
2023
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Expansion of bovine skeletal muscle stem cells from spinner flasks to benchtop stirred-tank bioreactors for up to 38 days
Frontiers in Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel
Sustainable bioproduction of animal proteins for human consumption and optimizing the use of protein rich by-products from the food industry
2022
Doktorgradsavhandling
Towards a cellular food future: Final recommendations from the Protein 2.0 project to Norwegian policy makers and food system actors
2023
Rapport
Producing Animal Protein Without the Animal
2022
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Production of food-grade microcarriers based on by-products from the food industry to facilitate the expansion of bovine skeletal muscle satellite cells for cultured meat production
Biomaterials, 2022
Vitenskapelig artikkel
Tuning of 2D cultured human fibroblast behavior using lumichrome photocrosslinked collagen hydrogels
Materials Today Communications, 2022
Vitenskapelig artikkel
Chapter 4. Cell-Cultured Products
2021
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Chapter 2. Single-Cell Proteins
2021
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Screening of by-products from the food industry as growth promoting agents in serum-free media for skeletal muscle cell culture.
Food & Function, 2020
Vitenskapelig artikkel
Tilknyttede forskningsområder
Kosthold og helse
Kvalitet og målemetoder
Råvarekunnskap