Anlaug Ådland Hansen
PhD
Seniorforsker
Mitt fagfelt er knytta til emballering og korleis det påverkar produktkvaliteten (f.eks sjømat, kjøttprodukt); ulike pakkegassar/modifisert atmosfære, aktiv emballering (t.d. CO2-emitter), emballasjemateriale og emballeringsteknologiar, og effekt på bakterievekst (tradisjonelle dyrking) og mikrobiota (DNA-sekvensering), kjemiske/fysiske eigenskapar og sensorisk kvalitet. Arbeidet omfattar også hygienisk kvalitet på råvare, relatert til emballering og holdbarheit.
Eg er utdanna sivilagronom ved NMBU, Institutt for husdyrfag (1999) med spesialisering innan akvakultur og sjømatkvalitet. Doktorgraden (tildelt desember 2008, NMBU) omhandla gasspakking med redusert gassvolum og bruk av CO2-emitter til torsk og laks, og effekt på mikrobiologisk og sensorisk kvalitet. Prosjekt eg jobbar med (off.finansierte/direkte betalte oppdrag), inkludert som prosjektleiar, er i samarbeid med industri, inkludert arbeid retta mot reduksjon av matsvinn, både nasjonalt og i EUs Platform-arbeid.
E-postadresser til ansatte følger malen firstname.lastname@nofima.no
Mellomnavn kan skrives med både bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbordet +47 77 62 90 00 eller post@nofima.no hvis du har noen spørsmål.
Mine publikasjoner
Anlaug Ådland Hansen har 27 publikasjoner ved Nofima: