Gå til hovedinnhold

Jeg har bakgrunn fra fysikalsk kjemi, med kjernekompetanse innen utvikling og karakterisering av funksjonelle materialer og overflater.

Forskningsinteressene mine omfatter printet funksjonalitet og utvikling av funksjonelle overflater for antimikrobielle, antigrobehandling- og gassregistrerende bruksområder. Jeg har utviklet printede matsensorer og -indikatorer som kan integreres i matemballasjen, som gjør det mulig å overvåke kvaliteten på matvarer online. En av de siste tingene jeg har jobbet med i Nofima, er utvikling av nye konsepter for aktiv og intelligent emballasje.

Jeg har jobbet mye med utvikling og karakterisering av formler for polymer- og metallbasert funksjonelt printerblekk. Disse har blitt anvendt på konstruerte overflater ved hjelp av ulike teknikker for printing og coating (blekkprinting, fleksografisk printing og serigrafi) samt coating (spin-coating, dypp-coating og spraycoating) til ulike bruksområder.
I 2015 tok jeg doktorgraden hos Åbo Akademi-universitetet i Turku i Finland med avhandlingen «Development and Characterization of Thin Printed Films for Gas Sensing Applications».

Jeg har også en MSc-grad i kjemiteknikk fra Åbo Akademi, som ble fullført i 2011.

+47 900 26 526

+47 64 97 01 47

E-post

Ås

Trygg og holdbar mat

Cristin Se publikasjoner i Cristin