Jeg har bakgrunn fra fysikalsk kjemi, med kjernekompetanse innen utvikling og karakterisering av funksjonelle materialer og overflater.

Forskningsinteressene mine omfatter printet funksjonalitet og utvikling av funksjonelle overflater for antimikrobielle, antigrobehandling- og gassregistrerende bruksområder. Jeg har utviklet printede matsensorer og -indikatorer som kan integreres i matemballasjen, som gjør det mulig å overvåke kvaliteten på matvarer online. En av de siste tingene jeg har jobbet med i Nofima, er utvikling av nye konsepter for aktiv og intelligent emballasje.

Jeg har jobbet mye med utvikling og karakterisering av formler for polymer- og metallbasert funksjonelt printerblekk. Disse har blitt anvendt på konstruerte overflater ved hjelp av ulike teknikker for printing og coating (blekkprinting, fleksografisk printing og serigrafi) samt coating (spin-coating, dypp-coating og spraycoating) til ulike bruksområder.
I 2015 tok jeg doktorgraden hos Åbo Akademi-universitetet i Turku i Finland med avhandlingen «Development and Characterization of Thin Printed Films for Gas Sensing Applications».

Jeg har også en MSc-grad i kjemiteknikk fra Åbo Akademi, som ble fullført i 2011.

+47 900 26 526

+47 64 97 01 47

E-post

Ås

Trygg og holdbar mat

Cristin Se publikasjoner i Cristin