Jeg er direktør for divisjon Mat i Nofima siden april 2025. Jeg har jobbet i Nofima siden 2002, først som forsker innen proteinkjemi og molekylærbiologi hvor jeg jobbet med proteinkvalitet i hvete og kjøttkvalitet spesielt innen mørhet i storfekjøtt modning av spekeskinke fra gris. Fra desember 2013 var jeg Forskningssjef ved Avdeling Mat og Helse hvor det jobbes med ulike problemstillinger innen plantebaserte produkter, nye proteinkilder og sidestrømmer og persontilpasset mat, i tillegg til problemstillinger innen cereal/baking, karbohydrater, bioaktive lipider og plantestoffer. Jeg har gjennom dette også jobbet aktivt med kosthold, ernæring og helse knyttet opp mot produksjon av sunnere mat og har blant annet vært leder av juryen for Intensjonsavtalens utmerkelser i flere år.

Jeg er Siv.ing i bioteknolog fra Biologisk Institutt, Universitetet i Oslo (1992) med doktorgrad i genetikk fra samme sted (1997) og var postdoktor ved Institutt for Ernæringsforskning, UiO (1997-2002). Jeg har flere kurs innen ledelse «Styrekompetanse», «Samspill og ledelse», «Strategisk ledelse» fra BI (2006, 2009, 2018) og har deltatt på NHOs program «Female Future». Jeg har erfaring fra flere styreverv, blant annet i Universitetet i Oslo og porteføljestyret for muliggjørende teknologier i Forskningsrådet.

+47 959 70 682

+47 64 97 01 42

E-post

Ås

Administrasjon

Se publikasjoner i NVA



Secret Link