
PhD
+47 986 38 084
+47 64 97 01 04
anlaug.hansen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/anlaug-adland-hansen/
Forsker
PhD
+47 986 38 084
+47 64 97 01 04
anlaug.hansen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Forsker
Mitt fagfelt er knytta til emballering og korleis det påverkar produktkvaliteten (f.eks sjømat, kjøttprodukt); ulike pakkegassar/modifisert atmosfære, aktiv emballering (t.d. CO2-emitter), emballasjemateriale og emballeringsteknologiar, og effekt på bakterievekst (tradisjonelle dyrking) og mikrobiota (DNA-sekvensering), kjemiske/fysiske eigenskapar og sensorisk kvalitet. Arbeidet omfattar også hygienisk kvalitet på råvare, relatert til emballering og holdbarheit.
Eg er utdanna sivilagronom ved NMBU, Institutt for husdyrfag (1999) med spesialisering innan akvakultur og sjømatkvalitet. Doktorgraden (tildelt desember 2008, NMBU) omhandla gasspakking med redusert gassvolum og bruk av CO2-emitter til torsk og laks, og effekt på mikrobiologisk og sensorisk kvalitet.
Prosjekt eg jobbar med (off.finansierte/direkte betalte oppdrag), inkludert som prosjektleiar, er i samarbeid med industri, inkludert arbeid retta mot reduksjon av matsvinn, både nasjonalt og i EUs Platform-arbeid.
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav
2019
Pettersen, Marit Kvalvåg; Grøvlen, Magnhild Seim; Storø, Pål Georg; Hansen, Anlaug Ådland
2019
Hansen, Anlaug Ådland
2018
Improved Microbial Control of CO2 Packaged Salmon Fillets Compared to Whole, Gutted Salmon
Hansen, Anlaug Ådland; Moen, Birgitte; Storø, Pål Georg; Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
Packaging concepts for cod and effect on microbiota and sensory quality
Hansen, Anlaug Ådland; Langsrud, Solveig; Moen, Birgitte
2017
Pettersen, Marit Kvalvåg; Nilsen-Nygaard, Julie; Liland, Kristian Hovde; Hansen, Anlaug Ådland
2017
CO2 tar fiskebakteriene. Tilførsel av CO2 kan få ferskpakket fisk til å holde seg fersk lenger.
Hansen, Anlaug Ådland
2016
Hansen, Anlaug Ådland; Moen, Birgitte; Rødbotten, Marit; Berget, Ingunn; Pettersen, Marit Kvalvåg
2016
Contamination of salmon fillets and processing plants with spoilage bacteria
Møretrø, Trond; Moen, Birgitte; Heir, Even; Hansen, Anlaug Ådland; Langsrud, Solveig
2016
CO2-emitter gir bedre produktkvalitet
Hansen, Anlaug Ådland; Pettersen, Marit Kvalvåg
2016
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Hvordan laksefilet har det best
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Hersleth, Margrethe; Langsrud, Solveig; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Hansen, Anlaug Ådland; Rødbotten, Marit; Lea, Per; Rotabakk, Bjørn Tore; Birkeland, Sveinung; Pettersen, Marit Kvalvåg
2015
Bedre bakteriekontroll= Økt laksekvalitet
Pettersen, Marit Kvalvåg; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Effect of Different Packaging Methods on Quality and Shelf Life of Fresh Reindeer Meat
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland; Mielnik, Maria Bogumila
2014
Quality of meat as affected by storage and packaging
Pettersen, Marit Kvalvåg; Skaret, Josefine; Hansen, Anlaug Ådland
2013
Heir, Even; Langsrud, Solveig; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug ådland
2013
Advances in bulk packaging for the transport of fresh fish
Hansen, Anlaug ådland; Svanes, Erik; Hanssen, Ole Jørgen; Vold, Mie; Rotabakk, Bjørn T
2012
Hansen, Anlaug ådland; Rødbotten, Marit; Eie, Thomas; Lea, Per; Rudi, Knut; Mørkøre, Turid
2012
Svanes, Erik; Hansen, Anlaug ådland
2011
Hvordan samsvarer mikrobiologiske metoder og TMA med forbrukernes preferanse av fersk-fisk kvalitet?
Hansen, Anlaug Ådland; Tomic, Oliver; Langsrud, Solveig; Esaiassen, Margrethe; Næs, Tormod; Rødbotten, Marit
2010
Hansen, Anlaug; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Langsrud, Øyvind; Eie, Thomas
2009
Hansen, Anlaug; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Rødbotten, Marit; Bjerke, Frøydis; Eie, Thomas
2009
Hansen, Anlaug; Høy, Martin; Pettersen, Marit Kvalvåg
2009
New technologies for extending shelf life
Eie, Thomas; Larsen, Hanne; Sørheim, Oddvin; Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug; Wold, Jens-Petter; Naterstad, Kristine; Mielnik, Maria Bogumila
2007
Hansen, Anlaug; Mørkøre, Turid; Rudi, Knut; Olsen, Elisabeth; Eie, Thomas
2007
Mørkøre, Turid; Hansen, Anlaug Ådland; Unander, E.; Einen, Olai
2002
Hansen, Anlaug Ådland; Unander, Elise; Mørkøre, Turid
2000
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. juni 2016 – 30. juni 2020
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.