Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Persontilpasset mat

Tema: Persontilpasset mat

Resultater

05. sep 2024

Du trenger mer proteiner fra 55 års alder

29. apr 2021

Ny kunnskap om persontilpasset mat til eldre

28. okt 2020

Seniorer bør involveres i produktutvikling

19. feb 2020

Nye måltidskonsepter med «Design Thinking»-metoden

Prosjekter

Miniatyrbilde for Lettfordøyelige matvarer for å forebygge underernæring blant eldre

EAT4AGE

Lettfordøyelige matvarer for å forebygge underernæring blant eldre

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Proteinberiket mat og aktivitet mot underernæring

Fortiphy

Proteinberiket mat og aktivitet mot underernæring

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Persontilpasset mat og gastronomi

VårMat

Persontilpasset mat og gastronomi

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Tilpassede matprodukter som dekker måltidsdøgnet for hjemmeboende seniorer

Matlyst

Tilpassede matprodukter som dekker måltidsdøgnet for hjemmeboende seniorer

2017 - 2020

Verdt å vite

Gode tips om hvordan spise passe mye mat

Mat og kosthold for eldre

Hva er persontilpasset mat?

Alder og aldring

Pressemeldinger

⬤

Nofima og Senteret for et aldersvennlig Norge blir samarbeidspartnere (09. mar 2022)

⬤

Økt forskningsinnsats på persontilpasset mat til eldre (21. okt 2020)

⬤

Hva og hvordan spiser eldre i 2030? (26. aug 2020)

Publikasjoner

Abstracts of the 4th International Electronic Conference on Nutrients (IECN 2024), 16–18 October 2024 – (Rational Design of Plant-Based Functional Products for Older Adults: Fabrication, Oral Processing, Palatability, and Digestibility of Co-extruded Cereals)

Biology and Life Sciences Forum, 2024
Vitenskapelig artikkel

Strategic Considerations in Designing Food Solutions for Seniors

Foods, 2025
Vitenskapelig artikkel

Design and assessment of protein-fortified recipes for community-dwelling older adults to prevent the onset of undernutrition

Food Research International, 2025
Vitenskapelig artikkel

Acceptability of protein-fortified recipes in older adults in France

Food Quality and Preference, 2024
Vitenskapelig artikkel

Older adults’ acceptability of and preferences for food-based protein fortification in the UK, France and Norway.

Appetite, 2024
Vitenskapelig artikkel

Opportunities and barriers for food intake in older age – a Norwegian perspective

Food & Nutrition Research (FNR), 2022
Vitenskapelig artikkel

IDDSI-ulik praksis og tilnærming

Kjøkkenskriveren, 2022
Fagartikkel

Sluttrapport VårMat.- VårMat – strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020

2021
Nofimas rapportserie

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Forbrukerinnsikt

Trender

Produktutvikling

Teknologier for matprosessering

Hjem Resultater Tema A-Å Persontilpasset mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie