Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Kjøtt

Tema: Kjøtt

Resultater

10. apr 2025

Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller

23. jan 2025

Spekeskinker: en uendelighet av smaker og teksturer

12. des 2024

Smaksforskjeller på julepølser

16. nov 2023

Kylling som spiser larver smaker akkurat som andre kyllinger

30. mai 2023

Du bør spise mer av de sunne planteoljene

03. apr 2023

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

06. feb 2023

Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat

17. jan 2023

Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger

09. jan 2023

Velg riktig væskeabsorbent

15. des 2022

Mer gjenvunnet og gjenvinnbar plast i matemballasje

09. nov 2022

Eldre trenger proteinrik kost, mørere kjøtt kan være løsningen

01. jul 2021

Unge og eldre sier ja takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff

15. jun 2021

Samme smak på grillpølser med mer innmat

20. mai 2021

Kyllingfilet holder seg like godt i mer miljøvennlig plastemballasje

22. mar 2021

Nye metoder kan sikre mer sunn og god mat

29. jan 2020

CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling

20. mai 2019

Suksess med ny produktkategori

12. apr 2019

Svært få smaker forskjell på lam og sau

01. mar 2018

Lysteknologi kan sikre saftig svinekjøtt

21. nov 2017

Pakking av spekepølse – korleis ta vare på farge og smak?

02. aug 2017

Norsk teknologi kan løse internasjonalt fjørfeproblem

25. aug 2016

Fleksitarianernes fremtidige favoritter

18. mai 2016

Ferdigmat – med gourmetkvalitet

15. mar 2016

Nyttige veiledere om Listeria i kjøttproduksjon

12. okt 2015

Sauer er ålreite – også på smak

20. jun 2015

Mindre matsvinn med rett pakking av kjøt

09. mar 2015

Kjøtt – en viktig kilde til K2

07. jan 2015

Nye matvarer fra lam og sau

Prosjekter

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Bearbeidet mat og tykktarmskreft: Effekt av proteinkilde, prosessering og kostholdsmønstre

CRC-3p

Bearbeidet mat og tykktarmskreft: Effekt av proteinkilde, prosessering og kostholdsmønstre

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

HybridFoods

Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Reduksjon av muskeldeformiteter i kylling

Chicken-Health

Reduksjon av muskeldeformiteter i kylling

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Bruk av levende insektlarver for å forbedre bærekraft og dyrevelferd i organisk kyllingproduksjon

Poultrynsect

Bruk av levende insektlarver for å forbedre bærekraft og dyrevelferd i organisk kyllingproduksjon

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Sunnere kjøttprodukter med mindre mettet fett

AnimalFatPlus

Sunnere kjøttprodukter med mindre mettet fett

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Bioaktive urter til fôr og emballasje

bioACTive

Bioaktive urter til fôr og emballasje

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

Precision

Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Innovasjon, forbrukerforståelse og prosesseringskunnskap for økt bærekraft og helse

FoodForFuture

Innovasjon, forbrukerforståelse og prosesseringskunnskap for økt bærekraft og helse

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Smarte sensorer og systemer for fremtidens bioraffinerier

SmartBio

Smarte sensorer og systemer for fremtidens bioraffinerier

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Optimal matproduksjon basert på Big Data

OPTIMAT

Optimal matproduksjon basert på Big Data

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Bearbeidet mat med norske råvarer for forebygging av tykktarmskreft

VegMeatCRC

Bearbeidet mat med norske råvarer for forebygging av tykktarmskreft

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

FoodSMaCK

Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Ny bruk av grønnsaker i sunne og bærekraftige kjøttprodukter

GRØNTiKJØTT

Ny bruk av grønnsaker i sunne og bærekraftige kjøttprodukter

2015 - 2017

Miniatyrbilde for Mørere kjøtt i ferdigmat ved bruk av lang tid og lav temperatur

LTLT sous vide

Mørere kjøtt i ferdigmat ved bruk av lang tid og lav temperatur

2013 - 2015

Miniatyrbilde for Mindre salt, fett og sukker i mat

TeRiFiQ

Mindre salt, fett og sukker i mat

2012 - 2015

Miniatyrbilde for Overvåking av mekanismer som styrer vannbindingsevne i kjøtt

H2O Monitor

Overvåking av mekanismer som styrer vannbindingsevne i kjøtt

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Smakfulle produkter av sau og lam – bedre råvareutnyttelse og økt merverdi

Småfeprosjektet

Smakfulle produkter av sau og lam – bedre råvareutnyttelse og økt merverdi

2013 - 2016

Miniatyrbilde for Listeria i kjøtt

Listeria i kjøtt

2012 - 2015

Miniatyrbilde for Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

FoodPack

Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

2013 - 2016

Miniatyrbilde for Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

2013 - 2016

Arrangementer

19. mai. 2025

Clean Label

Digitalt kurs

Verdt å vite

Slik steker du hamburgeren riktig

5 myter om norsk spekemat

7 tips til perfekt kjøtt på grillen

På hvilke måter er kjøtt fra ulike dyreslag forskjellig?

Alt du bør vite om kjøtt

Fasiliteter

Kjøtthallen

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.

Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.

Matpiloten

Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Programmer

ØkoMat

Produserer du økologiske varer - og har noen utfordringer og trenger veiledning eller bistand? Da kan ØkoMat og Nofima hjelpe deg.

Kompetansenettverk

Kompetansenettverket for lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Pressemeldinger

⬤

Norsk spekeskinke med verdensklasse-ambisjoner (27. feb 2025)

⬤

Bønder som blir lokalmatprodusenter (16. des 2024)

⬤

Med hjerte for kylling og mennesker (18. sep 2024)

⬤

Helhetstankegang i ett og alt (31. mai 2023)

⬤

Norsk satsing på ny matteknologi (11. aug 2022)

⬤

«Vi blir flere og flere mennesker i verden. Alle skal ha mat. Da kan vi ikke kaste vrak på kjøttet!» (25. jan 2022)

⬤

Se opptak av frokostwebinar om fremtidens matproduksjon (14. apr 2021)

⬤

Vi må spise mer av hele dyret (04. jan 2021)

⬤

Solid hjørnesten i Rakkestad (31. des 2019)

⬤

Hederspris til Nofimas pølsemaker (08. nov 2019)

⬤

Heder for unik smak (16. sep 2016)

Publikasjoner

Early detection and population dynamics of Listeria monocytogenes in naturally contaminated drains from a meat processing plant

Frontiers in Microbiology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Bioactive peptides from poultry by-product hydrolysate targeting cardiometabolic diseases: production, characterization, and bioavailability.

2024
Doktorgradsavhandling

Detection and quantification of pork adulteration in beef meatballs with Raman spectroscopy and near infrared spectroscopy

Spectrochimica Acta Part A - Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 2025
Vitenskapelig artikkel

Cardiac implications of chicken wooden breast myopathy

Frontiers in Physiology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Facilitated identification of bioactive peptide fractions and optimization of enzymatic protein hydrolysis using size-exclusion chromatography fingerprints: Combining interval PLS and response surface modeling

Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

Visible near-infrared hyperspectral imaging as a tool to characterise chicken breasts with myopathies and their durability

Spectrochimica Acta Part A - Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 2025
Vitenskapelig artikkel

Wooden breast myopathy is characterized by satellite cell dysfunction and syndecan-4 shedding

Frontiers in Physiology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Occurrence of Campylobacter, Listeria monocytogenes, and extended-spectrum beta-lactamase Escherichia coli in slaughterhouses before and after cleaning and disinfection

Food Microbiology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Breaking down barriers: live or dehydrated dietary whole black soldier fly larvae supplementation in slow growing chickens preserve meat quality and sensory traits

Poultry Science, 2024
Vitenskapelig artikkel

In vitro gastrointestinal stability and intestinal absorption of ACE-1 and DPP4 inhibitory peptides from poultry by-product hydrolysates

Food & Function, 2024
Vitenskapelig artikkel

Membrane Separation of Chicken Byproduct Hydrolysate for Up-Concentration of Bioactive Peptides

Membranes, 2024
Vitenskapelig artikkel

D3.4_1 Report on meat proteomics of slow growing poultry breed

2022
Rapport

D3.3_1 Report on meat proteomic of intermediate growing poultry breed

2022
Rapport

D3.3 Report on meat composition of medium growing poultry breed

2022
Rapport

D3.4 Report on meat composition of medium growing poultry breed

2022
Rapport

Low Molecular Weight Peptide Fraction from Poultry Byproduct Hydrolysate Features Dual ACE-1 and DPP4 Inhibition

ACS Food & Science Technology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Characterization of wooden breast myopathy: a focus on syndecans and ECM remodeling

Frontiers in Physiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Sustainable use of rest raw materials: Properties of collagen from turkey (Meleagris gallopavo) and potential pharmaceutical and biomedical applications

2021
Doktorgradsavhandling

American Meat Science Association Guidelines for Meat Color Measurement

Meat and Muscle Biology, 2022
Vitenskapelig artikkel

In-line Raman spectroscopy for characterization of an industrial poultry raw material stream

Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry, 2023
Vitenskapelig artikkel

Proceeding:The effect of packaging methods, gas atmosphere and active packaging on the quality of chicken breast filets.

2012
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

The impact on recyclable packaging concepts for chicken breast filets – in terms of shelf life, potential food waste and consumer perspectives

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Levels of nitrate, nitrite and nitrosamines in model sausages during heat treatment and in vitro digestion – The impact of adding nitrite and spinach (Spinacia oleracea L.)

Food Research International, 2023
Vitenskapelig artikkel

Aminoacidemia after ingestion of protein hydrolysate produced from poultry carcasses: A comparison against whey protein in a randomized, double-blinded cross-over study in healthy young and old individuals

Journal of Functional Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

ReVAL – Innovative prosesseringsteknologier i enzymatisk hydrolyse for økt verdiskaping av marint og kylling restråstoff

2022
Nofimas rapportserie

Deciphering the virulence potential of Listeria monocytogenes in the Norwegian meat and salmon processing industry by combining whole genome sequencing and in vitro data

International journal of food microbiology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Sustainable packaging for fish and meat: industry insights

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

CO2 packaging increases shelf life through reduction of off-odor production by CO2 tolerant bacteria in addition to growth inhibition of the spoilage bacteriota

Food Control, 2022
Vitenskapelig artikkel

Multivariate correlation of infrared fingerprints and molecular weight distributions with bioactivity of poultry by-product protein hydrolysates

Journal of Functional Foods, 2022
Vitenskapelig artikkel

Meat consumption and consumer attitudes – A Norwegian perspective

Meat Science, 2022
Vitenskapelig artikkel

In-Line Estimation of Fat Marbling in Whole Beef Striploins (Longissimus lumborum) by NIR Hyperspectral Imaging. A Closer Look at the Role of Myoglobin

Foods, 2022
Vitenskapelig artikkel

The effect of adding eggshell membrane to emulsified meat models in terms of structure, water-holding, and texture

Applied Food Research, 2022
Vitenskapelig artikkel

Improved microbial and sensory quality of chicken meat by treatment with lactic acid, organic acid salts and modified atmosphere packaging

International journal of food microbiology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Genome-wide association study for methane emission traits in Danish Holstein cattle

Journal of Dairy Science (JDS), 2022
Vitenskapelig artikkel

Adaptive selection of a prion strain conformer corresponding to established North American CWD during propagation of novel emergent Norwegian strains in mice expressing elk or deer prion protein

PLoS Pathogens, 2021
Vitenskapelig artikkel

Mechanisms of transverse relaxation of water in muscle tissue

Food Control, 2022
Vitenskapelig artikkel

Immobilized protease on magnetic particles for enzymatic protein hydrolysis of poultry by-products

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Exploring Effects of Protease Choice and Protease Combinations in Enzymatic Protein Hydrolysis of Poultry By-Products

Molecules, 2021
Vitenskapelig artikkel

Metabolomics workflow for quality control of differently-processed pre-cooked chicken fillets

Food Chemistry, 2022
Vitenskapelig artikkel

Effects of poultry raw material variation and choice of protease on protein hydrolysate quality

Process Biochemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel

Cross-contamination of lettuce with Campylobacter spp. via cooking salt during handling raw poultry

PLOS ONE, 2021
Vitenskapelig artikkel

Suitability of FTIR to distinguish pure cultures of problematic mould species from closely related species in the meat industry

Journal of Applied Microbiology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Innmat er også mat

Kjøttbransjen, 2021
Fagartikkel

Effect of liquid absorbent pads and packaging parameters on drip loss and quality of chicken breast fillets

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Biodegradable Active Packaging as an Alternative to Conventional Packaging: A Case Study with Chicken Fillets

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Characterization of Collagen Structure in Normal, Wooden Breast and Spaghetti Meat Chicken Fillets by FTIR Microspectroscopy and Histology

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Antibiotic resistance and phylogeny of pseudomonas spp. Isolated over three decades from chicken meat in the norwegian food chain

Microorganisms, 2021
Vitenskapelig artikkel

The Influence Of Concentrations Of Carbon Dioxide And Residual Oxygen On The Growth Of Meat Spoilage Moulds

Journal of Food Science and Nutrition, 2020
Vitenskapelig artikkel

An exploratory study of Muslim consumers’ halal meat purchasing intentions in Norway

Acta agriculturæ Scandinavica. Section A, Animal science, 2020
Vitenskapelig artikkel

Feasibility of on/at Line Methods to Determine BoarTaint and Boar Taint Compounds: An Overview

Animals, 2020
Vitenskapelig artikkel

Vitamin K2 in different bovine muscles and breeds

Meat Science, 2014
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Kvalitet og målemetoder

Råvarekunnskap

Hjem Resultater Tema A-Å Kjøtt

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie