15 Prosjekter funnet
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
Tidsrom
2023 - 2027
Finansiert av
Norges forskningsråd
MICROORC
MICROORC vil utvikle løsninger som reduserer og forhindrer matsvinn og matavfall gjennom overvåking, bruk og kontroll av bakteriesamfunn i mat og matforedlingskjeden.
Horisont Europa (EU)
GUARDIANS
EU-prosjektet GUARDIANS har som mål å styrke små og mellomstore gårders konkurranseevne ved hjelp av relevante digitale teknologier. Prosjektet skal teste ut innovative digitale teknologier gjennom pilotprosjekter med små og mellomstore gårdsbruk i Sverige, Italia, Spania og Tsjekkia. På gårdene er det ulike type produksjoner fra fôr og kjøtt til honning og frukt.
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
2021 - 2024
Norges forskningsråd IPN
iFOODnet
iFOODnet er et tverrfaglig og tverrsektorielt nettverk for opplæring og forskning for norske og japanske matvitenskap-studenter.
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
2020 - 2023
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
InnoFoodAfrica
Prosjektet skal utforske afrikanske, klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i Etiopia, Kenya, Sør-Afrika og Uganda, og utvikle og demonstrere best mulige løsninger for dyrking, prosessering og produktutvikling mot nye matvarer, forretningsløsninger og verdikjeder.
2020 - 2024
EU - Horisont 2020
Wildberries
I dette prosjektet vil vi fremskaffe kunnskap og innovative løsninger for økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær.
2019 - 2022
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? Det var utgangspunktet for dette prosjektet.
2019 - 2021
Nofima
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
2017 - 2022
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
2017 - 2021
InnoFood
Hovedmålet med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
2017 - 2020
SunnMat
Målet med dette strategiske forskningsprogrammet var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.
Hovedmålet til dette prosjektet var å stimulere til nyskaping i norsk mat- og drikkevareindustrien.
2013 - 2016
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid