19 Prosjekter funnet
InnoSense
Matindustrien må omstille seg for å møte forbrukernes ønsker om sunnere og mer bærekraftig mat. InnoSense-prosjektet hjelper norske matprodusenter med å utvikle produkter som smaker godt, og er bra for helse og miljø.
Tidsrom
2025 - 2028
Finansiert av
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
VALORISH
Hovedmålet med prosjektet VALORISH er å optimalisere utnyttelsen av restråstoff fra fisk til produkter innen mat, nutraceuticals og kosttilskudd ved hjelp av datadrevet teknologi. Prosjektet tar sikte på å utvikle og skalere opp metoder og enzymer basert på KI-teknologi og databaser, for å maksimere utnyttelsen av sidestrømmer og restråstoff fra fiskeindustrien.
2024 - 2027
Horisont Europa (EU)
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
2023 - 2027
Norges forskningsråd
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
Siderspråk
I prosjektet Siderspråk og produktdifferensiering skal det utvikles kunnskap om sensoriske egenskaper i norsk sider som kan relateres til eplesort og dyrkningsregion. Et siderspråk vil hjelpe produsenter, de som omsetter sider og forbrukere med å kommunisere smaksegenskaper for ulike klasser av sidere.
SusKelpFood
Vi trenger å produsere mer mat på en bærekraftig måte. I prosjektet SusKelpFood undersøker vi hvordan taredyrking kan være en del av løsningen for mer bærekraftig mat og dyrefôr.
2022 - 2025
HydroSens
I dette prosjektet skal vi utvikle smaksnøytrale proteinhydrolysater med høy teknisk kvalitet fra biprodukter fra fjørfe som egner seg til humant konsum.
2022 - 2024
Norges Forskningsråd - NFR
HybridFoods
I prosjektet skal vi utvikle nye, bærekraftige og næringsrike hybride kjøttanalogprodukter basert på ekstruderingsteknologi der vi kombinerer planteproteiner med restråstoff fra fiskeri- og kyllingindustri, tang, mikroalger og insektlarver.
2021 - 2025
Norges Forskningsråd
Sustainable Eaters
Det overordnede målet for prosjektet er å gi økt forståelse for, og forsterke forbrukernes bidrag til, et bærekraftig norsk matsystem. Forskningsprosjektet skal blant annet kartlegge hvordan forbrukernes valg og atferd har betydning for verdikjeden for mat.
Fiskesaus
Det overordnede målet for dette prosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus.
2021 - 2023
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
2021 - 2024
Siderkultur
I dette prosjektet skal vi dokumentere «terroir» (stedsegen smak) for Norsk Sider, gjøre en sensorisk produktdifferensiering av sider fra Hardanger og utvikle gode rutiner for bedømning av sensorisk og kjemisk kvalitet.
2020 - 2023
Island, Liechtenstein og Noreg gjennom EØS og Norway Grants Fund for internasjonalt samarbeid på regionalt nivå.
InnoFoodAfrica
Prosjektet skal utforske afrikanske, klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i Etiopia, Kenya, Sør-Afrika og Uganda, og utvikle og demonstrere best mulige løsninger for dyrking, prosessering og produktutvikling mot nye matvarer, forretningsløsninger og verdikjeder.
2020 - 2024
EU - Horisont 2020
Edulia
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
2018 - 2022
FoodSMaCK
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK-programmet adresserer disse behovene.
2017 - 2020
Peptek
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og -kunnskap kan restråstoff bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon.
2016 - 2022
Nofima
Barn og smak
Målet med prosjektet er å skaffe ny kunnskap om smaksutvikling hos barn, for å øke konsumet av sunn mat med norske råvarer.
2014 - 2017
Småfeprosjektet
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
2013 - 2016
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 19 prosjekter. Viser side 1 av 2