58 Prosjekter funnet
NatBiom
I dette prosjektet undersøker vi hvordan vi kan bruke laksens naturlige mikrobiom til å bedre prestasjon og velferd.
Tidsrom
2023 - 2024
Finansiert av
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
PathoRAS
Det overordnede målet med PathoRAS er å kunne sørge for førsteklasses biosikkerhetstiltak i RAS-anlegg for lakseoppdrett gjennom en bedre forståelse av hvordan patogener sprer seg, etablerer seg og overlever i det komplekse økosystemet i RAS-miljøer.
2023 - 2026
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BIVALVI
I BIVALVI videreutvikler vi produksjonssystemer for europeiske muslingarter. Vi kombinerer genetikk, reproduksjon og helse og produksjon.
2022 - 2025
ERA-NET BlueBio
Kongemat
Kongekrabbe er meget ettertraktet på grunn av det smakfulle kjøttet. I dette prosjektet ønsker vi å finne ut om det er mulig å fôre opp små kongekrabber som ellers ville vært kassert. Vi ønsker å teste ut om hel eller prosessert rognkjeks som har vært brukt som rensefisk, kan øke appetitt og fôropptak hos små kongekrabber og dermed føre til økt kjøttfyllingsgrad og verdi på kongekrabbene.
2022 - 2023
MABIT
Temp-Intens
Temp-Intens har som hovedmål å komme med anbefalinger for kommersiell produksjon av laks gjennom optimalisering av innsatsfaktorene temperatur og salinitet. Innsatsfaktorene skal testes under ulike oppdrettsbetingelser i settefiskfasen, og fisken skal følges helt til slakt for å vurdere prestasjon, helse, velferd og produktkvalitet.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering med egeninnsats fra industri
CoastShift
CoastShift ser på mulighetene for å øke matproduksjonen på kysten av Nord-Norge, og samtidig gjøre den mer bærekraftig.
2022 - 2026
Klima- og miljødepartementet gjennom Framsenteret.
DeepVision
I dette prosjektet undersøker vi hvordan nye teknologier kan tilpasses for å forbedre hastigheten og nøyaktigheten for velferdsvurderinger i oppdrettsnæringen.
2022 - 2024
Nofima
FeedCtrl
Målet med dette prosjektet er å belyse sammenhengen mellom fôringredienser, fôrteknologi og slam, og hvordan dette kan bidra til å øke utnyttelsen av fôrressursene og i tillegg gi bedre vannkvalitet i landanlegg (RAS).
SpotMap
Hovedmålet er å kartlegge forekomsten av mørke flekker i laksefilet fra norsk lakseoppdrett. I tillegg til generell kartlegging vil omsøkt prosjekt ha som delmål å kartlegge forekomsten i forhold til hvor (geografi) og hvordan (teknologi) laksen blir produsert.
2021 - 2026
FHF
RAS 4.0
Hovedmålet til RAS 4.0 er å forbedre fiskevelferd og effektivitet i resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Det skal vi gjøre ved å måle fiskebiologi, vannkvalitet og ytelse ved hjelp av avanserte sanntids-sensorer, og deretter bruke målingene til å optimalisere fôring, vannkvalitet og energiforbruk.
Norges forskningsråd
Genomics4robust
Det er økende interesse fra forskere og industri for å utvikle genomiske ressurser, som brukes til å studere DNA-et, til de etablerte oppdrettsartene og til arter i fremvekst.
2021 - 2023
EATFISH
I dette prosjektet undersøker vi hvordan resistens mot amøbegjellesykdom bør måles når vi skal avle laks for bedre gjellehelse.
2021 - 2024
EU - Horisont 2020
NoLice
Hovedmålet med dette prosjektet er å identifisere hvilke stoffer atlantisk laks produserer, som har sammenheng med hvor mottagelig eller resistent laksen blir mot to lusearter. I tillegg skal vi i prosjektet utvikle verktøy som kan brukes til å øke laksens resistens og redusere luseinfeksjoner i Norge.
bioACTive
Målet er å øke verdien i norsk landbrukssektor ved å produsere bioaktive forbindelser (fytogener) for fôrtilsetning og bioaktiv emballasje.
Insight
Bærekraftig akvakultur er viktig for fremtidens matproduksjon. Dessverre truer klimaforandringene den globale, totale produksjonen av mat, inkludert produksjon av sjømat.
AQUAEXCEL 3.0 TNA
AQUAEXCEL 3.0 tilbyr europeiske forskere å benytte utvalgte fasiliteter for forskning på akvakultur i Europa. Forskningsfasilitetene blir gjort tilgjengelig via Transnational Access (TNA) programmet med støtte fra EU-prosjektet AQUAEXCEL 3.0. Tilgang til forsøksfasiliteter og støtte til reise og opphold blir finansiert under prosjektet.
2020 - 2025
EU Horizon 2020
Eksisterende genomsekvensdata er brukt til å oppdage genomiske SNP-varianter og utvikle SNP-panel spesifikk for den norske torskebestanden. Bruk av SNP-panelet er demonstrert ved å analysere data fra torskeavlsprogram.
2020 - 2022
BIO4ROBUST
I dette prosjektet skaffer vi kunnskap om hvordan man kan kombinere potensialet i RAS-systemene med bærekraftig lakseproduksjon.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 58 prosjekter. Viser side 2 av 4