I BIVALVI videreutvikler vi produksjonssystemer for europeiske muslingarter. Vi kombinerer genetikk, reproduksjon og helse og produksjon.

Sist oppdatert

Les på engelsk

Start

01. okt 2022

Slutt

30. sep 2025

Finansiert av

ERA-NET BlueBio

Samarbeid

University of Bologna, Naturedulis s.r.l., University College Cork, Norgeskjell AS

Bakgrunn

Muslinger inneholder essensielle næringsstoffer som omega-3 fettsyrer og jod. Produksjon av muslinger har lavt mljøavtrykk , men i Europa ligger den teknologiske utviklingen i denne produksjonen langt bak andre sektorer.

Mål

BIVALVI vil bidra til å øke bærekraftig produksjon av muslinger ved å kombinere genetikk og reproduksjon for å forbedre helse og produksjonsegenskaper og produksjonssystemer. 

Dette gjør vi

Vi vil:

  • karakterisere helse- og reproduksjonsstatus og immunfunksjoner til diploide og triploide muslinger;
  • optimalisere produksjonssystemer;
  • utvikle avlsprogrammer og kartlegge sykdomsresistensgener;
  • utføre en bærekraftsstudie og
  • en studie av organoleptisk egenskaper til triploider.