
Dr.scient.
+47 915 94 520
+47 77 62 90 37
pirjo.honkanen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/pirjo-honkanen/
Forskningssjef
Dr.scient.
+47 915 94 520
+47 77 62 90 37
pirjo.honkanen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forskningssjef
Jeg er forskningssjef på avdeling Markedsforskning. Avdelingen forsker på muligheter og barrierer for norsk sjømat i markedene. Kunnskapen hjelper industrien med å utvikle nye produkter, markeder og strategier. Som forsker jobber jeg med et bredt spekter av faktorer som påvirker forbrukernes valg av mat, derunder holdninger, verdier, og vane. Jeg arbeider også med forbrukernes holdninger til genmodifisert, økologisk og bærekraftig mat. For tiden er fokuset mitt på bestemmende faktorer for forbruk av bærekreftig, miljøvennlig og etisk mat.
Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Whitaker, Ragnhild Dragøy
2021
Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring
Nøstvold, Bjørg Helen; Ødegård, Anne Mette; Svorken, Marianne; Honkanen, Pirjo; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A.
2019
Markedsmessige muligheter og barrierer for norsk stillehavsøsters
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo
2017
Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Winter, Mariët van Haaster-de; Olesen, Ingrid
2017
Krav til sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring Faglig sluttrapport
Honkanen, Pirjo; Ødegård, Anne Mette; Nøstvold, Bjørg Helen
2017
Schmid, Alexandra; Gille, Doreen; Piccinali, Patrizia; Bütikofer, Ueli; Chollet, Magali; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Walther, Barbara; Stoffers, Helena
2017
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten; Wien, Anders Hauge; Honkanen, Pirjo
2016
Olsen, Svein Ottar; Tudoran, Ana Alina; Honkanen, Pirjo; Verplanken, Bas
2016
Gille, Doreen; Bütikofer, Ueli; Chollet, Magali; Schmid, Alexandra; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo; Stoffers, Helena; Walther, Barbara; Piccinali, Patrizia
2016
Økologisk fisk - forbrukeroppfatninger i EU
Honkanen, Pirjo; Altintzoglou, Themistoklis
2015
Olsen, Svein Ottar; Tuu, Ho Huy; Honkanen, Pirjo; Verplanken, Bas
2015
What determines British consumers’ motivation to buy sustainable seafood?
Honkanen, Pirjo; Young, James A.
2015
Dish composition: children’s mental representation and expected liking
Olsen, Nina Veflen; Altintzoglou, Themistoklis; Almli, Valerie Lengard; Hersleth, Margrethe; Skuland, Aase Vorre; Honkanen, Pirjo
2015
Verdikjeder og kjøpskriterier i det sørafrikanske markedet for laks
Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; Sogn-Grundvåg, Geir
2015
The role of family communication and parents' feeding practices in children's food preferences
Alm, Siril; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo
2015
Who cares about fish welfare?: A Norwegian study
Ellingsen, Kristian; Grimsrud, Kristine M.; Nielsen, Hanne Marie; Mejdell, Cecilie Marie; Olesen, Ingrid; Honkanen, Pirjo; Navrud, Ståle; Gamborg, Christian; Sandøe, Peter
2015
Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal
Altintzoglou, Themistoklis; Skuland, Aase Vorre; Carlehög, Mats; Sone, Izumi; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo
2015
Nya produkter från hav og sjö – hva säger konsumenterna?
Honkanen, Pirjo
2013
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Granli, Britt Signe; Mortvedt, Hilde Skotland; Honkanen, Pirjo; Ueland, Øydis
2013
Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø - Sluttrapport
Honkanen, Pirjo; Nilssen, Frode
2013
A MULTI-DISCIPLINARY FRAMEWORK FOR BIO-ECONOMIC MODELING IN AQUACULTURE: A WELFARE CASE STUDY
Noble, Chris; Berrill, Iain K.; Waller, Bob; Kankainen, Markus; Setälä, Jari; Honkanen, Pirjo; Mejdell, Cecilie Marie; Turnbull, James F.; Damsgård, Børge; Schneider, Oliver; Toften, Hilde; Kole, Adriaan P. W.; Kadri, Sunil
2012
Honkanen, Pirjo; Olsen, Svein Ottar; Verplanken, Bas; Tuu, Ho Huy
2012
Perceptions of health risks and benefits associated with fish consumption among Russian consumers
van Dijk, Heleen; Fischer, Arnout R.H. ; Honkanen, Pirjo; Frewer, Lynn J.
2011
Nøstvold, Bjørg Helen; Alm, Siril; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Honkanen, Pirjo
2010
Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika
Bjørklund, Oddrun; Asche, Frank; Sogn-Grundvåg, Geir; Tveterås, Ragnar; Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril; Isaksen, John Roald; Heide, Morten
2010
Hva menes med bærekraftig sjømat?
Pleym, Ingelinn Eskildsen; Honkanen, Pirjo; Toften, Kjell
2009
Russian consumers' motives for food choice
Honkanen, Pirjo; Frewer, Lynn
2009
Environmental and animal welfare issues in food choice The case of farmed fish
Honkanen, Pirjo; Olsen, Svein Ottar
2009
Russiske konsumenters preferanser for sild
Voldnes, Gøril; Honkanen, Pirjo
2007
Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow
Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril
2006
Ethical values and motives driving organic food choice
Honkanen, Pirjo; Verplanken, Bas; Olsen, Svein Ottar
2006
Intention to consume seafood - the importance of habit
Honkanen, Pirjo; Olsen, Svein Ottar; Verplanken, Bas
2005
Preference-based segmentation: A study of meal preferences among Norwegian teenagers
Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo; Myrland, Øystein
2004
Understanding attitudes towards genetically modified food: The role of values and value strength
Honkanen, Pirjo; Verplanken, Bas
2004
Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter
Olsen, Bjørn-Ivar; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo
2003
Norsk ungdoms preferanser og holdninger til fisk og fiskeprodukter
Honkanen, Pirjo; Olsen, Svein Ottar
2001
Franske forbrukeres vurdering av norsk seifilet - sammenligninger mellom substituerende produkter
Honkanen, Pirjo
2000
1996
1. oktober 2018 – 30. september 2022
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
1. mars 2018 – 28. februar 2022
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
1. desember 2017 – 20. mai 2019
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
1. januar 2017 – 31. desember 2021
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
15. desember 2016 – 15. mai 2017
Målet med arbeidet er å etablere et kunnskapsgrunnlag for sertifiseringsordninger for sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring.
1. desember 2013 – 1. mai 2015
Formålet med prosjektet er å skaffe mer kunnskap om sjømatmarkedet i Sør-Afrika, med særlig vekt på laks.