Arkiv for «Prosessteknologi»

Viser 1–10 av 84

Mindre potetsvinn og bedre mat med nye teknologier

Potet kan som kjent brukes til alt – men kan alt på poteten brukes? Potetskrell, stilker og annet avfall kan komme bedre til nytte ved hjelp av teknologier som både reduserer matsvinn, sparer miljøet og gir sunnere og mer smakfull mat.

Kokken og forskeren

Ernæring er mer enn å spise, og et måltid er mer enn ernæring – denne faglige erkjennelsen har funnet sitt radarpar på et lab-kjøkken hos Nofima. Her forskes og kokkeleres fram morgendagens måltid og produkt som bedre dekker individuelle ernæringsbehov.

Jakt på et lavere høytrykk

Høytrykk er en skånsom og ikke minst sunn behandlingsmetode for økt holdbarhet, som har vist seg meget velegnet til for eksempel kjøttprodukter og juice. Men for å kunne bruke metoden på flere matvarer, som for eksempel fisk, må man bruke et lavere høytrykk – uten at bakterier overlever.

Viser 1–10 av 84