Mat og helse Les på engelsk Forskningssjef Kristin Hollung Forskningssjef +47 64 97 01 42 Forskningsområder Bærekraft Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft. Innovasjonsforskning Ny teknologi, nye salgskanaler og endrede forbruksmønstre er faktorer som påvirker innovasjonen i matnæringene. Kosthold og helse Et sunt og bærekraftig kosthold forutsetter kunnskap om samspillet mellom råvarer, ingredienser, prosesser og produkter. Mat fra nye kilder Med ny kunnskap og teknologi er det mulig å produsere mat for verdens voksende befolkning på helt nye måter. Matsystem Alt henger sammen med alt. Produktutvikling Nyskapende teknologi, nye råvarer, bedre utnyttelse av råvarer. Våre forskere arbeid kontinuerlig med mange typer produktutvikling. Råvarekunnskap Kunnskap om råvarene, deres egenskaper og hva som skjer med dem under ulike produksjons-, prosesserings- og lagringsforhold gjør oss i stand til å vite hvordan vi kan sikre best mulig kvalitet. Teknologier for matprosessering Vi forsker på en rekke nye teknologier og metoder for skånsom behandling av mat. Ansatte Kjersti Aaby Seniorforsker Simon Ballance Seniorforsker Silje Kristine Bergum Senioringeniør Grethe Iren Andersen Borge Seniorforsker Tzvetelin Teodossiev Dessev Seniorforsker Sveinung Grimsby Forsker Sidsel Fiskaa Hagen Forsker Jannie Haraldstad Prosjektkoordinator John-Erik Haugen Seniorforsker Nils Olav Heggdalsvik Bakermester Anton Hennig Senioringeniør Kristin Hollung Forskningssjef Ann Katrin Holtekjølen Forsker Silje Johansen Laboratorieleder Cecilia Midtsund Kippe Rådgiver Dejan Knezevic Senioringeniør Svein Halvor Knutsen Seniorforsker Shaun Leivers Forsker Sara Mohamed Gaber Mohamed Postdoktor Astrid Nilsson Seniorforsker Anne Rieder Forsker Gesine Schmidt Forsker Øydis Ueland Seniorforsker Heini Virtanen Ingeniør Elin Merete Wetterhus Senioringeniør