Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Hygiene

Tema: Hygiene

Resultater

09. jan 2025

Slik kan du bekjempe Listeria i lakseindustrien

01. nov 2024

Riktig renhold er nøkkelen til å bekjempe Listeria i matproduksjon

11. apr 2024

Gjenvinnbar plast og mindre transport reduserer torskens klimaavtykk

21. mar 2024

Folk blir oftere magesyke på hytta

11. jan 2024

Ny veileder hjelper matprodusenter å bekjempe Listeria

08. jun 2023

Pakker fisken i mindre og mer miljøvennlig plast

28. apr 2023

Gratis idéer til nye produkter som holder folk friske

19. jun 2022

Norske oppvaskvaner gir god kjøkkenhygiene

19. mai 2022

Spill online, og unngå matforgiftning

13. des 2021

Ny og raskere sekvenseringsteknologi vil gi matindustrien store fordeler

06. apr 2021

Store geografiske forskjeller på kjøkkenhygiene

22. des 2020

Trygg mat kan gi forretningsmuligheter

16. des 2020

Mange har for høy temperatur i kjøleskapet

26. okt 2020

Du bør vaske kjøkkenbenken rett etter matlaging

11. jun 2020

Matt tekstur viser at kyllingen er ordentlig stekt

16. des 2019

Nye rapporter gir oversikt over mattrygghetskompetansen i Norge

11. mar 2019

Ny kunnskap om trygg matproduksjon

07. nov 2018

DNA-sekvensering finner bakterier på fisk

28. sep 2017

Riktig kommunikasjon ved matskandaler

15. mar 2016

Nyttige veiledere om Listeria i kjøttproduksjon

07. sep 2015

Listeria er vanskelig å bli kvitt

05. mar 2015

Ny veileder for bekjempelse av listeria

Prosjekter

Miniatyrbilde for Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

MICROORC

Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Forebygging av listeria hos laksefisk ved hjelp av rengjøring og desinfisering av produksjonsanlegg

Forebygging av listeria hos laksefisk ved hjelp av rengjøring og desinfisering av produksjonsanlegg

2023 - 2024

Miniatyrbilde for Tryggere mat gjennom bedre kjøkkenhygiene

SafeConsume

Tryggere mat gjennom bedre kjøkkenhygiene

2017 - 2022

Miniatyrbilde for Robotvasking av fiskeforedlingsmaskiner og fiskeslakterier

Robotvasking

Robotvasking av fiskeforedlingsmaskiner og fiskeslakterier

2015 - 2018

Miniatyrbilde for UV-lys for økt mattrygghet i egg

Ovoshine

UV-lys for økt mattrygghet i egg

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Matkriser: Forbrukeroppfatninger, risikokommunikasjon og krisehåndtering

FoodScare

Matkriser: Forbrukeroppfatninger, risikokommunikasjon og krisehåndtering

2014 - 2016

Arrangementer

5. jun. 2025

Spironucleus salmonicida – kunnskap og erfaringar frå SpiroFri-prosjektet

Digitalt webinar

Verdt å vite

Slik spiser du trygt som gravid på reise

Fem råd for å kommunisere matrisiko

Fasiliteter

Patogen prosesshall

Her studerer forskere livsfarlige bakterier som Listeria monocytogenes og E.coli (EHEC) i et realistisk produksjonsmiljø, for å forebygge alvorlige matforgiftninger.

Pressemeldinger

⬤

Kan et bad gjøre fiskefileten listeria-fri?  (24. okt 2024)

⬤

Reduserer matsvinn med ny teknologi (09. jan 2024)

⬤

Gravid og klar for utenlandstur? Dette kan du trygt spise i utlandet (27. jun 2023)

⬤

Mulighetskart: Bruker designdrevet innovasjon til å omforme forskning til innovasjon (20. okt 2022)

⬤

Markér Verdens mattrygghetsdag (07. jun 2019)

Publikasjoner

Occurrence of Campylobacter, Listeria monocytogenes, and extended-spectrum beta-lactamase Escherichia coli in slaughterhouses before and after cleaning and disinfection

Food Microbiology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 2: Nye metoder og teknologier

2024
Nofimas rapportserie

Assessment of ATP-Bioluminescence and Dipslide Sampling to Determine the Efficacy of Slaughterhouse Cleaning and Disinfection Compared with Total Aerobic and Enterobacterales Counts

Journal of Food Protection, 2023
Vitenskapelig artikkel

Hand hygiene practices during meal preparation-a ranking among ten European countries

BMC Public Health, 2023
Vitenskapelig artikkel

Mapping the Kitchen Microbiota in Five European Countries Reveals a Set of Core Bacteria across Countries, Kitchen Surfaces, and Cleaning Utensils

Applied and Environmental Microbiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Food risk communication to consumers: The scare of antibiotic resistant bacteria in chicken

International Journal on Food System Dynamics, 2023
Vitenskapelig artikkel

A trans disciplinary and multi actor approach to develop high impact food safety messages to consumers: Time for a revision of the WHO – Five keys to safer food?

Trends in Food Science & Technology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Food safety myths consequences for health: A study of reported gastroenteritis incidence and prevalence in UK, Norway and Germany

Food Control, 2022
Vitenskapelig artikkel

Bacterial levels and diversity in kitchen sponges and dishwashing brushes used by consumers

Journal of Applied Microbiology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Hygiene – Can a tool from our past help save the future?

Eurohealth, 2021
Fagartikkel

Small-Scale Comparative Genomic Analysis of Listeria monocytogenes Isolated from Environments of Salmon Processing Plants and Human Cases in Norway

Hygiene, 2021
Vitenskapelig artikkel

Fostering safe food handling among consumers: Causal evidence on game- and video-based online interventions

Food Control, 2022
Vitenskapelig artikkel

Efficacy of Removing Bacteria and Organic Dirt from Hands-A Study Based on Bioluminescence Measurements for Evaluation of Hand Hygiene When Cooking

International Journal of Environmental Research and Public Health (IJERPH), 2021
Vitenskapelig artikkel

Kitchen layouts and consumers’ food hygiene practices: Ergonomics versus safety

Food Control, 2021
Vitenskapelig artikkel

Developing and promoting hygiene in home and everyday life to meet 21st Century needs

2021
Rapport

Suitability of FTIR to distinguish pure cultures of problematic mould species from closely related species in the meat industry

Journal of Applied Microbiology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien

2021
Nofimas rapportserie

Consumer practices and prevalence of Campylobacter, Salmonella and norovirus in kitchens from six European countries

International journal of food microbiology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat

Matindustrien, 2021
Fagartikkel

Dishwashing sponges and brushes: Consumer practices and bacterial growth and survival

International journal of food microbiology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Survey findings of disinfection strategies at selected Norwegian and North American land-based RAS facilities: A comparative insight

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg

2014
Nofimas rapportserie

Performance of two commercial rapid methods for sampling and detection of Listeria in small-scale cheese producing and salmon processing environments

Journal of Microbiological Methods, 2012
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Holdbarhet og mattrygghet

Hjem Resultater Tema A-Å Hygiene

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie