
PhD
+47 907 34 498
runar.gjerp.solstad@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/runar-gjerp-solstad/
Forsker
PhD
+47 907 34 498
runar.gjerp.solstad@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1
Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana
2020
Solstad, Runar Gjerp; Johansen, Cecilie; Stensvåg, Klara; Strøm, Morten B.; Haug, Tor
2019
Lorentzen, Grete Elisabeth; Voldnes, Gøril; Whitaker, Ragnhild; Kvalvik, Ingrid; Vang, Birthe; Solstad, Runar Gjerp; Thomassen, Marte Renate; Siikavuopio, Sten Ivar
2017
2. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
18. april 2017 – 1. september 2020
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Prosjektet handler om å utnytte biprodukter fra skalldyr i utviklingen av verdifulle produkter ved hydrolyse eller fermentering etterfulgt av undersøkelse av biologiske aktiviteter og gjøre markedsundersøkelser/tilnærmelser med produktene. Flere potensielle kommersielle retninger er identifisert som ernæring, mattrygghet og plantehelse.
1. januar 2016 – 31. desember 2022
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.