Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Lokalmat

Tema: Lokalmat

Resultater

07. mai 2025

Lokalmatprodusenter har stor nytte av matkonkurranser

07. des 2023

Solid smakskunnskap om sider og vin er nøkkel til suksess

12. jun 2023

Lokalmatentreprenører skaper nye produktkategorier

02. mar 2021

Ny innsikt om bærekraftig innovasjon

17. jan 2020

Gode nettverk er en forutsetning for vellykket lokalmatsatsing

Prosjekter

Miniatyrbilde for Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

FATE

Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

2023 - 2027

Fasiliteter

Fiskehallen

Fiskehallen har et eget fiskemottak. Her kommer det inn hel fisk og filet som skal gjennom kvalitetsanalyser i fiskehallen.

Vegetabilhallen

Vi har lang erfaring i å hjelpe våre små og store kunder med å få testet ut nye prosesser og produkter i liten skala, og å komme frem til skånsomme prosesser som bevarer mest mulig av de positive innholdsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.

Kjøtthallen

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.

Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.

Bakeri, møller og produksjonsutstyr for plantebaserte produkter

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Matpiloten

Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Programmer

ØkoMat

Produserer du økologiske varer - og har noen utfordringer og trenger veiledning eller bistand? Da kan ØkoMat og Nofima hjelpe deg.

Kompetansenettverk

Kompetansenettverket for lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Pressemeldinger

⬤

Norsk spekeskinke med verdensklasse-ambisjoner (27. feb 2025)

⬤

Bønder som blir lokalmatprodusenter (16. des 2024)

⬤

Ny nettside samler matfaglig kompetanse for lokalmatprodusenter (15. okt 2024)

⬤

Lokalmatprodusenter lærer å lage manchego-inspirert geitost og yoghurt av geitemelk (18. sep 2024)

⬤

Forskere vil få frem unge forbilder  (26. okt 2023)

⬤

Helhetstankegang i ett og alt (31. mai 2023)

⬤

En stille, kulinarisk revolusjon! (02. jan 2023)

⬤

«Vi blir flere og flere mennesker i verden. Alle skal ha mat. Da kan vi ikke kaste vrak på kjøttet!» (25. jan 2022)

⬤

Lærer matforedling digitalt (06. mai 2021)

⬤

Grønnsaker gjør lussekattene saftigere og sunnere (10. des 2020)

⬤

Stikkelsbær på hellig grunn (27. jul 2020)

⬤

Bakstelauget vil skape arbeidsplasser (28. mai 2020)

⬤

Helt sprø vinner av innovasjonspris (13. jan 2019)

⬤

– Lokalmat er den nye rocken (11. des 2018)

⬤

Livet som lokalmatgründer (20. sep 2018)

⬤

Lokalmatens primus motor (07. mar 2018)

⬤

Telemarksklingen skal erobre Norge (23. okt 2017)

⬤

Blant wienerbrød, brioche og scones (11. jul 2017)

⬤

Lokalmatprodusenter vil lære om fermentering (30. mai 2017)

⬤

Heder for unik smak (16. sep 2016)

⬤

Lokale bærprodusenter får hjelp med foredling (02. sep 2016)

⬤

Deler økologisk surdeigskunnskap (15. jun 2016)

⬤

Må brenne for lokalmat (25. feb 2016)

Publikasjoner

Local food entrepreneurs in Norway: Case studies on successful practices for network learning and market development

2023
Doktorgradsavhandling

Micro-businesses in the driver’s seat: a qualitative study of market-driving practices in the food sector

Journal of Small Business and Enterprise Development, 2023
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Samfunnspåvirkning

Forbrukerinnsikt

Trender

Produktutvikling

Hjem Resultater Tema A-Å Lokalmat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie