Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Næringsutvikling

Tema: Næringsutvikling

Resultater

06. mai 2025

Kråkebollepulver kan bli god gjødsel

30. okt 2024

Prototyper: Brobyggere for bedre matinnovasjon

07. nov 2023

Varmere hav gir ekstra helserisiko for oppdrettstorsk

16. okt 2023

Forskningsdata kan formidles som musikk

01. feb 2023

Bærekraftsarbeid gjør norske bedrifter mer innovative

25. okt 2022

Sterk vekst i sjømatnæringen

11. mai 2022

Lønnsom torskeoppdrett krever høye salgspriser

29. apr 2022

Kokkene ønsker å servere den gode historien sammen med oppdrettstorsken

03. mar 2022

Hrogn dokumenterer mattrygghet med forskning

05. jan 2022

Pukkellaksen er en ypperlig matfisk

13. okt 2021

Tre av fire oppdrettsselskaper er familieeide

01. mar 2021

Grunnlaget lagt for ny norsk fiskeristandard

03. feb 2020

Store muligheter for mat fra Arktis

22. okt 2018

Økte salgspriser veier opp for økte fangstkostnader

26. sep 2018

Etterspørselen etter luksusvarer øker i mettede markeder

21. jul 2017

Vinner gull for jomfrusild

31. mai 2017

Stor usikkerhet i det største klippfiskmarkedet

Prosjekter

Miniatyrbilde for Digitale løsninger for små og mellomstore gårder

GUARDIANS

Digitale løsninger for små og mellomstore gårder

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Nettverk for lavtrofisk akvakultur

Nettverk for lavtrofisk akvakultur

2023

Miniatyrbilde for Sekvensiell ekstraksjon av bioaktive molekyler fra grisetang

Sekvensiell ekstraksjon av bioaktive molekyler fra grisetang

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Markeder for tang og tare

SeaMark

Markeder for tang og tare

2022 - 2026

Miniatyrbilde for Slakting på sjøen 

Slakting på sjøen 

2022 - 2024

Miniatyrbilde for Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

Helt Konge

Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Kunnskapsoverføring og anvendt kunnskapsutveksling i praksis

OpenInnoTrain

Kunnskapsoverføring og anvendt kunnskapsutveksling i praksis

2019 - 2024

Miniatyrbilde for Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk

Oppdrettstorsk

Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk

2021 - 2021

Miniatyrbilde for Verdier fra pukkellaks

Verdier fra pukkellaks

2021 - 2021

Miniatyrbilde for Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

BlueCC

Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Småskala fiskeri for lokal verdiskaping på Svalbard

Fiskeri på 78°

Småskala fiskeri for lokal verdiskaping på Svalbard

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Verdikjede-innovasjoner for en bærekraftig norsk tangindustri

SeaValue

Verdikjede-innovasjoner for en bærekraftig norsk tangindustri

2019 - 2022

Miniatyrbilde for Høsting og foredling av lavtrofiske marine ressurser

SFI Harvest

Høsting og foredling av lavtrofiske marine ressurser

2020 - 2028

Miniatyrbilde for Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks

Lumpfish4food

Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Økt produksjon av lavtrofiske arter

AquaVitae

Økt produksjon av lavtrofiske arter

2019 - 2023

Miniatyrbilde for Havbruksvekst i Middelhavet

MedAID

Havbruksvekst i Middelhavet

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Forutsigbarhet og verdiskaping fra ville, norske bær

Wildberries

Forutsigbarhet og verdiskaping fra ville, norske bær

2019 - 2022

Miniatyrbilde for Valutaendringer og sjømatnæringen

Valutaendringer og sjømatnæringen

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Kompetanse på bærekraftig verdiskaping fra tare

TastyKelp

Kompetanse på bærekraftig verdiskaping fra tare

2019 - 2021

Miniatyrbilde for Mer og bedre norske veksthusgrønnsaker

Biofresh

Mer og bedre norske veksthusgrønnsaker

2016 - 2019

Miniatyrbilde for Kunnskap for næringsutvikling av snøkrabbe

SnowMap

Kunnskap for næringsutvikling av snøkrabbe

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Arktis som matproduserende region

Arktisk mat

Arktis som matproduserende region

2015 - 2019

Miniatyrbilde for Utnyttelse av restråstoff fra snøkrabbe

SnøRest

Utnyttelse av restråstoff fra snøkrabbe

2015 - 2019

Miniatyrbilde for Referansepriser i førstehåndsmarkedet for hvitfisk

Referansepriser i førstehåndsmarkedet for hvitfisk

2016 - 2017

Miniatyrbilde for Ørretrogn til konsum

Ørretrogn til konsum

2016 - 2021

Miniatyrbilde for Iscenesettelse av matinnovasjon

Iscenesettelse av matinnovasjon

2013 - 2016

Verdt å vite

Verdt å vite om torskeoppdrett

Pressemeldinger

⬤

Digitale løsninger for små og mellomstore gårder (07. aug 2023)

⬤

Nofima skal drive forsøksfiske etter snøkrabbe på Svalbard (23. mai 2023)

⬤

Kunnskap om tang og tare som suksessfaktor (07. sep 2022)

⬤

Nye muligheter med oppfôring av små kongekrabber (02. sep 2022)

⬤

Åpner for ny marin industri med tang og tare (15. jun 2022)

⬤

Ny Svalbard-næring med småskala krabbefiske (19. okt 2021)

⬤

Ny sertifiseringsordning tar opp konkurransen med MSC (18. des 2019)

Publikasjoner

Collection of feed spill and faeces from tank outlet. The FOGAS project

2023
Nofimas rapportserie

Local food entrepreneurs in Norway: Case studies on successful practices for network learning and market development

2023
Doktorgradsavhandling

Global economic drivers in the development of different industrial hubs in the European Arctic

2022
Rapport

Norwegian wild berries – increased predictability and value creation – the “WildBerries” project

Acta Horticulturae, 2023
Vitenskapelig artikkel

Utvikling, kalibrering og verifisering av håndholdt vannmåler for klippfisk og saltfisk. Leveranse 4.2: Ferdig kalibrert håndholdt prototype instrument

2022
Nofimas rapportserie

Design-led innovation for more plant-based food – an interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Derfor er SJØMATHANDEL PÅ NETT en god idé!

Norsk Sjømat, 2022
Fagartikkel

Tilknyttede forskningsområder

Matsystem

Forvaltning og rammevilkår

Samfunnspåvirkning

Økonomi og lønnsomhet

Hjem Resultater Tema A-Å Næringsutvikling

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie