
+47 414 40 506
+47 64 97 04 80
merete.rusas.jensen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/merete-rusas-jensen/
Senioringeniør
+47 414 40 506
+47 64 97 04 80
merete.rusas.jensen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Senioringeniør
Jeg jobber som senioringeniør på avdeling for Trygg og holdbar mat i Nofima og har jobbet her siden 2008. Jeg jobber hovedsakelig med mikrobiologiske – og molekylærbiologiske metoder, deriblant Next-generation sequencing (MiSeq- Illumina). Ellers noe innen celler/celleforsøk på humane cellelinjer. Utdannelsen er 3-årig bioingeniør-utdannelse fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, i tillegg til videreutdanning for bioingeniører ved Høgskolen i Oslo med fordypning i mikrobiologi. Utdanningen har resultert i godkjent Cand.mag-grad.
Heir, Even; Solberg, Lars Erik; Carlehög, Mats; Moen, Birgitte; Jensen, Merete Rusås; Holck, Askild Lorentz
2021
Langsrud, Solveig; Sørheim, Oddvin; Skuland, Silje Elisabeth; Almli, Valerie Lengard; Jensen, Merete Rusås; Grøvlen, Magnhild Seim; Ueland, Øydis; Møretrø, Trond
2020
Kure, Cathrine F.; Axelsson, Lars Torsten; Carlehög, Mats; Måge, Ingrid; Jensen, Merete Rusås; Holck, Askild Lorentz
2020
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte
2020
Hole, Anastasia s.; Grimmer, Stine J Staavi; Jensen, Merete Rusås; Sahlstrøm, Stefan
2012
Hole, Anastasia s.; Grimmer, Stine; Naterstad, Kristine; Jensen, Merete Rusås; Paur, Ingvild; Johansen, Siril Garmannvik; Balstad, Trude Rakel; Blomhoff, Rune; Sahlstrøm, Stefan
2009
1. januar 2020 – 30. juni 2021
Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner. Dette inkluderer valg av relevante salterstattere, innvirkning på sensoriske egenskaper og avklare muligheter for bruk av salterstattere for økt Listeria-kontroll i røkt laks.
1. april 2019 – 31. mars 2023
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet vil fokusere på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.
21. mars 2017 – 31. desember 2020
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.