Næringsøkonomi Les på engelsk Forskningssjef Bent Magne Dreyer Forskningssjef +47 77 62 90 23 Forskningsområder Bærekraft Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft. Forvaltning og rammevilkår Når naturressursene forvaltes på en forsvarlig måte, kan de gi oss både god mat, arbeidsplasser og inntekter. Økonomi og lønnsomhet En bærekraftig matindustri må ha en sunn økonomi. Samfunnspåvirkning Matnæringene spiller en viktig rolle for samfunnsutviklingen, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Fangst Mat fra havet skal høstes på en bærekraftig måte, med respekt for både livet i havet og på land. Matsystem Alt henger sammen med alt. Digitalisering Å koble informasjonen som oppstår hele veien fra jord eller sjø og frem til forbruker gir oss bedre kunnskap om hva som påvirker kvaliteten. Dette kan gi oss bedre mat og mer bærekraftig matproduksjon. Ansatte Bjørn Inge Bendiksen Forsker Bent Magne Dreyer Forskningssjef Katrine Eriksen Forsker Anastasia Henriksen Stipendiat John Roald Isaksen Forsker Audun Iversen Forsker Helene Skjønhals Jensen Forsker Ingrid Kvalvik Seniorforsker Eirik Mikkelsen Seniorforsker Thomas Nyrud Forsker Petter Olsen Seniorforsker Roy Robertsen Seniorforsker Patrick Berg Sørdahl Forsker Silje Steinsbø Forsker Marianne Svorken Forsker