Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Krabber og skalldyr

Tema: Krabber og skalldyr

Resultater

20. mar 2025

Nytt fôr for kongekrabbe fungerer

12. feb 2025

Teiner med flere hull kan gi mer bærekraftig kongekrabbefiske

24. aug 2023

Rognkjeks blir kongemat

03. mai 2023

Potensielt grunnlag for helt ny næring i Vest-Finnmark

21. jan 2021

Snøkrabbe – fortsatt et sjømateventyr

14. jul 2015

Fastsatte holdbarheten til snøkrabbe

Prosjekter

Miniatyrbilde for Oppfôring av små kongekrabber med rognkjeks

Kongemat

Oppfôring av små kongekrabber med rognkjeks

2022 - 2023

Miniatyrbilde for Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

Helt Konge

Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Småskala fiskeri for lokal verdiskaping på Svalbard

Fiskeri på 78°

Småskala fiskeri for lokal verdiskaping på Svalbard

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Restråstoff fra skalldyr som bioaktive ingredienser

BlueShell

Restråstoff fra skalldyr som bioaktive ingredienser

2017 - 2019

Miniatyrbilde for Kunnskap for næringsutvikling av snøkrabbe

SnowMap

Kunnskap for næringsutvikling av snøkrabbe

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Utnyttelse av restråstoff fra snøkrabbe

SnøRest

Utnyttelse av restråstoff fra snøkrabbe

2015 - 2019

Miniatyrbilde for Innovativ markedsorientering – økt kompetanse på nye arter i nye markeder

CrabMarket

Innovativ markedsorientering – økt kompetanse på nye arter i nye markeder

2015 - 2018

Verdt å vite

Verdt å vite om dyrevelferd i fiskeri

Slik handterer du kongekrabbe – frå fangst til smakfulle retter

Slik lagrer og transporterer man levende snøkrabbe

Fasiliteter

Nasjonalt kompetansesenter for fangstbasert akvakultur

Villfisk kan holdes levende etter fangst for å øke både kvalitet og verdi. Nofimas forskningsmiljø har vært sentral i utviklingen av metoden, og jobber tett sammen med næringen for å bedre både teknologi og fiskevelferd.

Pressemeldinger

⬤

Fisker, formidler og «forskningsassistent» (08. okt 2024)

⬤

Ny rapport vurderer alternative modeller for kongekrabbefisket   (29. aug 2024)

⬤

Nofima skal drive forsøksfiske etter snøkrabbe på Svalbard (23. mai 2023)

⬤

Nye muligheter med oppfôring av små kongekrabber (02. sep 2022)

⬤

Gir forbrukeren en stemme i forskningen (12. jan 2022)

⬤

Ny Svalbard-næring med småskala krabbefiske (19. okt 2021)

⬤

Vil finne beste praksis for avliving av krabbe (27. mai 2021)

⬤

– Verdens fremste på tverrfaglig krabbeforskning (04. nov 2019)

Publikasjoner

MERKrabBART – Dyrevelferd og hygiene ved merking og levendelagring av kongekrabbe og snøkrabbe

2024
Nofimas rapportserie

Et mer bærekraftig teinefiske etter kongekrabbe ved økt antall rømningsveier

2024
Nofimas rapportserie

Space and Habitat Utilization of the Red King Crab (Paralithodes camtschaticus) in a Newly Invaded Fjord in Northern Norway

Frontiers in Marine Science, 2022
Vitenskapelig artikkel

Kongekrabbe og omsetningskrav – Ulike modeller for fordeling i den kvoteregulerte fangsten

2024
Nofimas rapportserie

Utvikling av tørrfôr for oppfôring av villfanget undermåls krabbe og krabbe med lav kjøttfylde

2024
Nofimas rapportserie

Rapid and non-destructive quantification of meat content in the legs of live red king crab (Camtschaticus paralithodes) by near-infrared spectroscopy

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2024
Vitenskapelig artikkel

Morphology, processing attributes, fatty acid, and amino acid composition in cooked leg meat and raw hepatopancreas of juvenile male red king crab (Paralithodes camtschaticus) after 12 months of live holding

Journal of Food Composition and Analysis, 2024
Vitenskapelig artikkel

A bioeconomic perspective on the Barents Sea snow crab (Chionoecetes opilio, Majidae) fishery

2023
Doktorgradsavhandling

Utvikling av et miljø- og ressursvennlig teinefiske etter snøkrabbe – Økt fangsteffektivitet, selektivitet og velferd

2023
Rapport

Evaluation of Morphological and Quality Parameters in Adult Male Red King Crabs (Paralithodes camtschaticus) Raised to Commercial Weight from Juveniles

Aquaculture Research, 2023
Vitenskapelig artikkel

Improving size selection in the Norwegian red king crab (Paralithodes camtschaticus) fishery through modification to pot design and soak time.

Fisheries Research, 2023
Vitenskapelig artikkel

Space and Habitat Utilization of the Red King Crab (Paralithodes camtschaticus) in a Newly Invaded Fjord in Northern Norway

Frontiers in Marine Science, 2022
Vitenskapelig artikkel

Live holding of red king crab (Paralithodes camtschaticus) and snow crab (Chionoecetes opilio) — Effect on microbial growth in processed leg meat during refrigerated storage

Food Microbiology, 2022
Vitenskapelig artikkel

De novo transcriptome assemblies of red king crab (Paralithodes camtschaticus) and snow crab (Chionoecetes opilio) molting gland and eyestalk ganglia – Temperature effects on expression of molting and growth regulatory genes in adult red king crab

Comparative Biochemistry and Physiology - Part B: Biochemistry & Molecular Biology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Environmental constraints, biological growth and fleet dynamics of a developing fishery: A model study of the Barents Sea snow crab (Chionoecetes opilio, Majidae) fishery

Fish and Fisheries, 2021
Vitenskapelig artikkel

Fatty acid profile of cooked leg meat and raw hepatopancreas of red king crab (Paralithodes camtschaticus) during three-month live holding without feeding at 5 and 10 °C

Journal of Food Composition and Analysis, 2022
Vitenskapelig artikkel

Teiner som fisker selektivt for stor kongekrabbe – minske fangst av undermåls krabbe ved utsortering på fiskedypet

2021
Rapport

Catches in abandoned snow crab (Chionoecetes opilio) pots in the Barents Sea

Marine Pollution Bulletin, 2021
Vitenskapelig artikkel

High-Pressure Processing for the Production of Added-Value Claw Meat from Edible Crab (Cancer pagurus)

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

First observation of seasonal variations in the meat and co-products of the snow crab (Chionoecetes opilio) in the Barents Sea

Scientific Reports, 2021
Vitenskapelig artikkel

Physiological responses to live air transport of red king crab (Paralithodes camtschaticus)

Fisheries Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

Comparative quality evaluation of processed clusters obtained from red king crab (Paralithodes camtschaticus) typical of spring and autumn harvests in the Barents Sea

Food Control, 2021
Vitenskapelig artikkel

Lab scale extraction of components from snow crab (Chionoecetes opilio) co-products, and estimation of processing costs based on a small-scale demonstration plant (Biotep)

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

En kvantitativ studie av lønnsomhet i det norske snøkrabbefisket

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

Snøkrabben – en forvaltningsutfordring

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

Varmebehandling av snøkrabbecluster

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

Evaluering av ulike agn til snøkrabbefiske i Barentshavet

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

Sustainability of a first-mover strategy in the emerging Norwegian snow crab industry

Ocean and Coastal Management, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Markedsstudier

Fangst

Fisk i oppdrett

Hjem Resultater Tema A-Å Krabber og skalldyr

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie