Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Grønnsaker

Tema: Grønnsaker

Resultater fra forskning på grønnsaker

17. jun 2025

Kål gir deg valgmuligheter du kanskje ikke visste om

15. mai 2025

Kostfiber er proteinets følgesvenn for god tarmhelse

07. apr 2025

Sensorer kan «se» hvor søte tomatene er 

15. jan 2025

Grønnfarging av poteter i butikk fører til matsvinn

05. des 2024

Norskproduserte vegetarprodukter har framgang, men det er nedgang i salget totalt

30. okt 2024

Prototyper: Brobyggere for bedre matinnovasjon

Prosjekter om grønnsaker

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Fermenterte grønnsaker: Veien til økt etterspørsel og innovasjon i Norge

FermGrønt

Fermenterte grønnsaker: Veien til økt etterspørsel og innovasjon i Norge

2025 - 2025

Miniatyrbilde for Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

GutFeedingNow

Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

NORSKVegetar

Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Testsystem for riktig emballasje

HoldbarSjekken

Testsystem for riktig emballasje

2020 - 2022

Arrangementer

21. okt. 2025

Tørking av økologisk frukt, bær og grønnsaker

Digitalt kurs

Verdt å vite

Verdt å vite om metabolomikk

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Hvorfor smaker agurksalat så godt til laks?

Fasiliteter

Vegetabilhallen

Vi har lang erfaring i å hjelpe våre små og store kunder med å få testet ut nye prosesser og produkter i liten skala, og å komme frem til skånsomme prosesser som bevarer mest mulig av de positive innholdsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.

Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.

Matpiloten

Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Programmer

ØkoMat

Produserer du økologiske varer - og har noen utfordringer og trenger veiledning eller bistand? Da kan ØkoMat og Nofima hjelpe deg.

Kompetansenettverk

Kompetansenettverket for lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Publikasjoner om grønnsaker

Non-contact interactance NIR spectroscopy for estimating TSS and sensory sweetness in conveyor-belt transported cherry tomatoes (Lycopersicon esculentum ’Piccolo’)

Spectrochimica Acta Part A - Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 2025
Vitenskapelig artikkel

Relying on Grandma’s Mushrooms: How Cultural Models Affect Appraisals of Edibility

2024
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Norwegian Vegetables for Plant-Based Food: Understanding Challenges and Opportunities in the Vegetable Value Chain

2025
Nofimas rapportserie

Recyclable and non-recyclable packaging films with different barrier properties: Effect of processing and storage time on quality of mashed potato and ground carrot

Journal of Food Science, 2024
Vitenskapelig artikkel

Økt verdiskaping for norske kålvekster – delrapport 2. Effekt av produksjonsfaktorer på sensorisk- og helserelatert kvalitet i hodekål og blomkål

2024
Nofimas rapportserie

Health- and Sensory-Related Phytochemicals and Agronomic Characteristics of 26 Head Cabbage Cultivars

ACS Food Science & Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Kvalitet og målemetoder

Råvarekunnskap

Hjem Resultater Tema A-Å Grønnsaker

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie