Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Fiskefôr

Tema: Fiskefôr

Resultater

15. mai 2025

Stresset laks blir blekere

20. mar 2025

Nytt fôr for kongekrabbe fungerer

18. mar 2025

Laksens kjønnsmodning kan begrenses med lys og fôr

02. okt 2024

Dypvannsfisk har helsebringende effekter

07. aug 2024

Slik er status for filetfarge i norsk oppdrettslaks

31. mai 2024

Nytt laksefôr tar tid å lære forbrukerne

04. jan 2024

Ny oljekilde er bra for laksen

14. des 2023

Enormt avlspotensial i mikroalger

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

24. aug 2023

Rognkjeks blir kongemat

19. apr 2022

Laksefôr er så smått i omstilling

11. mar 2022

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

03. feb 2022

Ny kunnskap om fôr til berggylt

24. jan 2022

Kan utnytte fôrressurser bedre

19. jan 2022

Har funnet at DHA-fettsyren fremmer filetkvalitet

20. mai 2021

Omega-3 er viktig for laksens velferd og robusthet

12. jun 2020

Fettsyrer i laksens kost endrer forbrenningen i cellene

10. okt 2019

Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt

03. okt 2019

Mer omega-3 i laks med avl

02. sep 2019

Omega-3-nivået i fôret er viktig for laksens velferd

22. aug 2019

Laksefôret er omtrent som før

01. jul 2019

Laksens barrierevev påvirkes av sink og omega-3

11. des 2018

Aminosyrer og små peptider kan erstatte vann i fôrproduksjon

27. jun 2018

Fiskebein farger laksemuskelen rød

29. nov 2017

Mulig ny oljekilde til laks

28. nov 2017

Avl kan gi mer omega-3 i laks

03. mai 2017

Laksen trenger marint omega-3

23. jun 2016

Omega-3-fordelingens balansekunst

10. mai 2015

Doktorgrad viser hvordan man kan redusere tap av fiskefôr

13. feb 2015

Laksen blir muskuløs av krill

Prosjekter

Miniatyrbilde for Diversifisering i akvakultur – med torsk som modell

STRAMA

Diversifisering i akvakultur – med torsk som modell

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

SIS Fordøyelighet

Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Osmotisk ubalanse som årsak til vintersår hos laks

OsmoProtect

Osmotisk ubalanse som årsak til vintersår hos laks

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Fremtidens fôr i et bærekraftig matsystem

Fremtidens fôr i et bærekraftig matsystem

2024 - 2024

Miniatyrbilde for Risikovurderinger av algetoksiner i nye marine fôrkilder for laks

ShellFeed

Risikovurderinger av algetoksiner i nye marine fôrkilder for laks

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Bilateralt samarbeid om marin bifangst og biprodukter i Kroatia

SAFE

Bilateralt samarbeid om marin bifangst og biprodukter i Kroatia

2023 - 2024

Miniatyrbilde for Energieffektiv vannfjerning for produksjon av høykvalitets fiskemel

Energieffektiv vannfjerning for produksjon av høykvalitets fiskemel

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

Mussel up

Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Karbon-negativ prosess av trevirkebiomasse

SynoProtein

Karbon-negativ prosess av trevirkebiomasse

2023 - 2028

Miniatyrbilde for Nye fôr til flekksteinbit i oppdrett

Wolfhunger

Nye fôr til flekksteinbit i oppdrett

2023 - 2024

Miniatyrbilde for Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

SalmoE2

Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Fiskefôr på blå resept

Fiskefôr på blå resept

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Oppfôring av små kongekrabber med rognkjeks

Kongemat

Oppfôring av små kongekrabber med rognkjeks

2022 - 2023

Miniatyrbilde for Bygge kompetanse om best utnyttelse av fiskefôr

FeedCtrl

Bygge kompetanse om best utnyttelse av fiskefôr

2022 - 2024

Miniatyrbilde for AQUAEXCEL 3.0 Transnasjonal tilgang til forsøksfasiliteter (TNA)

AQUAEXCEL 3.0 TNA

AQUAEXCEL 3.0 Transnasjonal tilgang til forsøksfasiliteter (TNA)

2020 - 2025

Miniatyrbilde for Bioaktive urter til fôr og emballasje

bioACTive

Bioaktive urter til fôr og emballasje

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Hvordan fôret styrer pigmentering i laks

Pigmentering i laks

Hvordan fôret styrer pigmentering i laks

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Nye løsninger for bærekraftig havbruksforskning og innovasjon

NewTechAqua

Nye løsninger for bærekraftig havbruksforskning og innovasjon

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Mer robust, sunn og næringsrik fisk i europeisk havbruk

AquaIMPACT

Mer robust, sunn og næringsrik fisk i europeisk havbruk

2019 - 2023

Miniatyrbilde for Metabolsk ubalanse i laks – betydningen til samspillet mellom ernæring og genetikk

BALANCE

Metabolsk ubalanse i laks – betydningen til samspillet mellom ernæring og genetikk

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Ressursutnyttelse i norsk lakseoppdrett i 2016

Ressursutnyttelse i norsk lakseoppdrett i 2016

2017 - 2019

Miniatyrbilde for Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

OptiHealth

Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Ernæringens betydning for skinn- tarm- og gjellehelse

Omega-3-barriere

Ernæringens betydning for skinn- tarm- og gjellehelse

2016 - 2019

Miniatyrbilde for Nye omega-3-kilder i fôr til laks

Nye omega-3-kilder i fôr til laks

2015 - 2019

Arrangementer

19. aug. 2025 - 21. aug. 2025

Nofima på Aqua Nor

Fysisk seminar, Messe

Verdt å vite

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Verdt å vite om slam fra fiskeoppdrett

Fasiliteter

Aquafeed Technology Centre

I vårt innovasjonssenter tester vi nye ingredienser og utvikler fremtidens fôr.

Forskningstillatelser i akvakultur

I Nofimas forskningstillatelser utøves næringsnyttig forskning i storskala sammen med oppdrettsindustrien i Sør-, Midt- og Nord-Norge.

Havbruksanlegg

Forskningsstasjonen på Sunndalsøra

På dette landbaserte forskningsanlegget i Sunndalsøra med ferskvann, sjøvann og resirkulert vann, kan vi gjøre biologiske og teknologiske forsøk innen hele verdikjeden i havbruk.

Havbruksanlegg

Havbruksstasjonen i Tromsø

Vi har forsøksfasiliteter til å gjennomføre alle typer forsøk på fisk og skalldyr gjennom vårt eierskap i Havbruksstasjonen.

Pressemeldinger

⬤

Er restråstoff fra kylling nøkkelen til grønnere laksefôr? (02. des 2024)

⬤

Hva kreves for vellykket smoltproduksjon i fremtiden? (09. sep 2024)

⬤

Laksens egen kokk leter stadig etter nye ingredienser (26. okt 2023)

⬤

Erik-Jan Lock ny forskningssjef i Nofima (10. jan 2023)

⬤

Fant opp forskningsverktøy med stor næringsnytte (27. okt 2022)

⬤

Grønt skifte på smoltkonferansen 2022 (18. aug 2022)

⬤

Er laksen like rød som før? (24. mar 2022)

⬤

Unik omega-3-forskning på ørret (03. jan 2022)

⬤

Tester urter som virkemiddel i matproduksjon (17. sep 2021)

⬤

Vil utvikle bærekraftige fôringredienser til fremtidens laks (23. aug 2021)

⬤

Nytt forskningssenter skal bidra til mer miljøvennlig fiskefôr (12. aug 2021)

⬤

Vil finne ut hvordan fôr, stress og laksefarge henger sammen (21. sep 2020)

Publikasjoner

Sexual maturation, metabolism, and growth in Atlantic Salmon (Salmo salar L.): Effects of photoperiod and dietary protein-to-lipid ratio during post-smolt production

2025
Doktorgradsavhandling

Dietary Content of Plant Ingredients and Phospholipids Affects Astaxanthin Utilization and Lipid Deposition in Atlantic Salmon (Salmo salar L.)

Aquaculture Nutrition, 2025
Vitenskapelig artikkel

Dietary trace mineral (Cu, Fe, Mn, Zn, and Se) source and levels on production parameters, fillet quality, mineralization, and skin morphology of 1+ and 0+ Atlantic salmon across regions in Norway

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

The Interaction Between Dietary Fat Level, n-3 LC-PUFA, and Zinc on Their Postprandial Absorption Kinetics in Atlantic Salmon (Salmo salar)

Aquaculture Nutrition, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effect of eicosapentaenoic acid on innate immune responses in Atlantic salmon cells infected with infectious salmon anemia virus

Virology Journal, 2025
Vitenskapelig artikkel

Effects of dietary zinc on growth, bone-related genes expression and skeletal anomalies in gilthead seabream (Sparus aurata) larvae

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

Interaction between dietary saturated fatty acids and cholesterol on mineral and fatty acid availability and postprandial lipids absorption kinetics in Atlantic salmon (Salmo salar)

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

Dietary starch, non-starch polysaccharides and their interactions affect nutrient digestibility, faecal waste production and characteristics differentially in three salmonids: Rainbow trout, Atlantic salmon and Arctic charr

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

Effects of the dietary supplementation of manganese on growth, skeletal development, oxidative stress and bone metabolism related genes in gilthead seabream (Sparus aurata) larvae

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

Side-Stream Based Marine Solubles From Atlantic Cod (Gadus morhua) Modulate Appetite and Dietary Nutrient Utilization in Atlantic Salmon (Salmo salar L.) and can Replace Fish Meal

Aquaculture Nutrition, 2025
Vitenskapelig artikkel

Fish Protein Hydrolysate as Protein Enrichment in Texture-Modified Salmon Products

Foods, 2025
Vitenskapelig artikkel

New marine ingredients for future salmonid feeds

2024
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Sidestrømsprodukter fra hvitfiskindustrien kan delvis erstatte høykvalitets fiskemel i firkefôr

Norsk Fiskeoppdrett, 2024
Fagartikkel

Genomic and functional characterization of the Atlantic salmon gut microbiome in relation to nutrition and health

Nature Microbiology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Which Novel Ingredient Should be Considered the “Holy Grail” for Sustainable Production of Finfish Aquafeeds?

Reviews in Aquaculture, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Omega-3 Futures in Aquaculture: Exploring the Supply and Demands for Long-Chain Omega-3 Essential Fatty Acids by Aquaculture Species

Reviews in Fisheries Science & Aquaculture, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Nutritional value of Ethyl Ester oils in fish diets: A review on their potential impact on growth and health

2024
Nofimas rapportserie

Does the processing of black soldier fly larvae meal affect the amino acid solubility in Atlantic salmon (Salmo salar)?

Journal of Insects as Food and Feed, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effects of dietary fish to rapeseed oil ratio on steatosis symptoms in Atlantic salmon (Salmo salar L) of different sizes

Scientific Reports, 2024
Vitenskapelig artikkel

Utvikling av tørrfôr for oppfôring av villfanget undermåls krabbe og krabbe med lav kjøttfylde

2024
Nofimas rapportserie

Zinc nutrition at first feeding imprints a programming effect on growth and hepatic lipid metabolism in juvenile rainbow trout

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Antioxidant and osteoinductive properties of organic selenium in microdiets for gilthead seabream (Sparus aurata) larvae

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Prediction of extruded aquafeed physical quality parameters through a dough viscosity model

Journal of food process engineering, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effect of Calanus finmarchicus Hydrolysate Inclusion on Diet Attractiveness for Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei)

Fishes, 2024
Vitenskapelig artikkel

Validation and genetic parameters of the X-ray method for phenotyping individual feed intake in Atlantic salmon

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Testing av rekeskallmel i torskefôr – Faglig sluttrapport

2024
Nofimas rapportserie

Effect of prolonged feeding of broodstock diet with increased inclusion of essential n-3 fatty acids on maturing and spawning performance in 3-year-old Atlantic salmon (Salmo salar)

General and Comparative Endocrinology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Microalgae suspension as a source of n-3 long-chain PUFA in feed for Atlantic Salmon (Salmo salar L) – Technical constraints and nutritional quality

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Spawning manipulation, broodfish diet feeding and egg production in farmed Atlantic salmon

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Towards sustainable aquaculture: Assessing polychaete meal (Alitta virens) as an effective fishmeal alternative in European seabass (Dicentrarchus labrax) diets

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Polychaete (Alitta virens) meal inclusion as a dietary strategy for modulating gut microbiota of European seabass (Dicentrarchus labrax)

Frontiers in Immunology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Smoltification, seawater performance, and maturation in Atlantic salmon (Salmo salar) fed different fat levels

Frontiers in Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Growth Performance, Nutrient Digestibility, and Retention in Atlantic Salmon, Salmo salar L., Fed Diets with Fermented Sugar Kelp, Saccharina latissima

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Uttesting av naturlige antioksidanter i hvitfiskmel

2023
Nofimas rapportserie

The water soluble fraction in fish meal (stickwater) stimulates growth in Atlantic salmon (Salmo salar L.) given high plant protein diets

Aquaculture, 2009
Vitenskapelig artikkel

A diet containing cod backbone proteins attenuated the development of mesangial sclerosis and tubular dysfunction in male obese BTBR ob/ob mice

European Journal of Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Optimisation of trace mineral supplementation in diets for Atlantic salmon smolt with reference to holistic fish performance in terms of growth, health, welfare, and potential environmental impacts

Frontiers in Physiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Calanus finmarchicus hydrolysate improves growth performance in feeding trial with European sea bass juveniles and increases skeletal muscle growth in cell studies

Scientific Reports, 2023
Vitenskapelig artikkel

Welfare and performance of ballan wrasse (Labrus bergylta) reared at two different temperatures after a preparatory feeding trial with enhanced dietary eicosapentaenoic acid

Journal of Fish Biology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Valideringsrapport: Bestemming av mengde løyseleg fosfor i fôr og fôringrediensar ved bruk av basisk ekstraksjon, mikrobølgeomnsoppslutting og ICP-OES

2023
Nofimas rapportserie

Effects of dietary lipid level and environmental temperature on lipid metabolism in the intestine and liver, and choline requirement in Atlantic salmon (Salmo salar L) parr

Journal of Nutritional Science (JNS), 2023
Vitenskapelig artikkel

Investigation of the Functions of n-3 Very-Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids in Skin using in vivo Atlantic Salmon and in vitro Human and Fish Skin Models

British Journal of Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Digital phenotyping of individual feed intake in Atlantic salmon (Salmo salar) with the X-ray method and image analysis

Frontiers in Animal Science, 2023
Vitenskapelig artikkel

Fishmeal, plant protein, and fish oil substitution with single-cell ingredients in organic feeds for European sea bass (Dicentrarchus labrax)

Frontiers in Physiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Effects of functional ingredients on gut inflammation in Atlantic salmon (Salmo salar L)

Fish and Shellfish Immunology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Dietary Level of the Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA Influence the Flesh Pigmentation in Atlantic Salmon

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Tilsetningsstoffer i fôr til laks og regnbueørret – Sluttrapport FoU tillatelser SF HØ 25 og H B 46

2023
Nofimas rapportserie

Dietary Fish Meal Level and a Package of Choline, β -Glucan, and Nucleotides Modulate Gut Function, Microbiota, and Health in Atlantic Salmon (Salmo salar, L.)

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Soya saponins and prebiotics alter intestinal functions in Ballan wrasse (Labrus bergylta)

British Journal of Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Mechanical processing of Phaeodactylum tricornutum and Tetraselmis chui biomass affects phenolic and antioxidant compound availability, nutrient digestibility and deposition of carotenoids in Atlantic salmon

Aquaculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

Skin mucus metabolomics provides insights into the interplay between diet and wound in gilthead seabream (Sparus aurata)

Fish and Shellfish Immunology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Effects of dietary lipid level on growth, digestive physiology and disease resistance in lumpfish (Cyclopterus lumpus)

Aquaculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

Valideringsrapport – tilleggsrapport: Bestemming av fosforinnhald i fôr, fôringrediensar, fisk og feces ved bruk av ICP-OES og mikrobølgeovnsoppslutting

2022
Nofimas rapportserie

Valideringsrapport: Bestemming av Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, Y og Zn i fôr, fôringrediensar, fisk og feces ved bruk av ICP-OES og mikrobølgeomnsoppslutting

2022
Nofimas rapportserie

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

Forskning.no, 2022
Fagartikkel

Steroidogenic and innate immune responses in Atlantic salmon are influenced by dietary total lipid, long chain polyunsaturated fatty acids and dissolved oxygen

Aquaculture, 2022
Vitenskapelig artikkel

A Screening Study on Effects Varying Dietary Macronutrient Composition on Gut Functions in Lumpfish (Cyclopterus lumpus)

Frontiers in Marine Science, 2022
Vitenskapelig artikkel

Utilization of feed resources in the production of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) in Norway in 2020

Aquaculture Reports, 2022
Vitenskapelig artikkel

Utilization of feed resources in the production of Atlantic salmon (Salmo salar) in Norway: An update for 2020

Aquaculture Reports, 2022
Vitenskapelig artikkel

Comparative proximate analysis of wild and captive lumpfish (Cyclopterus lumpus) eggs show deficiencies in captive eggs and possible egg quality determinants

Aquaculture, 2022
Vitenskapelig artikkel

Increasing dietary levels of the n-3 long-chain PUFA, EPA and DHA, improves the growth, welfare, robustness and fillet quality of Atlantic salmon in sea cages

British Journal of Nutrition, 2022
Vitenskapelig artikkel

Miljø og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk i merd

2022
Nofimas rapportserie

Future feed resources in sustainable salmonid production: A review

Reviews in Aquaculture, 2022
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Godt fôr til rensefisk, en forutsetning for god helse, velferd og funksjon

Norsk Fiskeoppdrett, 2022
Fagartikkel

Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks

2021
Rapport

Optimization of the Balance between Protein, Lipid and Carbohydrate in Diets for Lumpfish (Cyclopterus lumpus)

Aquaculture Nutrition, 2022
Vitenskapelig artikkel

Transcriptome and functional responses to absence of astaxanthin in Atlantic salmon fed low marine diets

Comparative Biochemistry and Physiology - Part D:Genomics and Proteomics, 2021
Vitenskapelig artikkel

Feed microbiome: confounding factor affecting fish gut microbiome studies

ISME Communications, 2022
Short communication

Hypoxia does not change responses to dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids, but rather reduces dietary energy demand by Atlantic salmon

Aquaculture Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Diet supplementation with fish‐derived extracts suppresses diabetes and modulates intestinal microbiome in a murine model of diet‐induced obesity

Marine Drugs, 2021
Vitenskapelig artikkel

Utnyttelse av fôrressurser i norsk oppdrett av laks og regnbueørret i 2020. Faglig sluttrapport

2022
Nofimas rapportserie

The use of tunicate (Ciona intestinalis) as a sustainable protein source in fish feed – Effects on the extrusion process, physical pellet quality and microstructure

Animal Feed Science and Technology, 2022
Vitenskapelig artikkel

A full factorial design to investigate interactions of variable essential amino acids, trace minerals and vitamins on Atlantic salmon smoltification and post transfer performance

Aquaculture Reports, 2021
Vitenskapelig artikkel

Fish protein concentrate can partly replace water as plasticizer in the fish feed extrusion process

AquaFeed Magazine, 2021
Fagartikkel

Physical feed quality and starch content causes a biological response in Atlantic salmon (Salmo salar L)

Aquaculture Reports, 2021
Vitenskapelig artikkel

Comparison of EPA and DHA utilization in Atlantic salmon (Salmo salar) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed two diets with different content of fish oil and rapeseed oil

Journal of Applied Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

The effect of alternate-day feeding on growth and feed conversion in Atlantic cod Gadus morhua

Aquaculture Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Disintegration stability of extruded fish feed affects gastric functions in Atlantic salmon (Salmo salar)

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Validering av metoden «NS-EN 12822:2014» for bestemmelse av vitamin E med væskekromatografi (HPLC). Måling α-, β-, γ- og δ-tokoferol (BIOLAB A121 Tokoferolprofil)

2021
Nofimas rapportserie

Processing Mixed Mesopelagic Biomass from the North-East Atlantic into Aquafeed Resources; Implication for Food Safety

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Optimalisering av fett og fettsyrer i fôr til atlantisk laks for bedre helse og velferd gjennom ulike livsfaser og utfordrende miljøbetingelser

2021
Nofimas rapportserie

Requirement for omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids by Atlantic salmon is relative to the dietary lipid level

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Technical feed quality influences health, digestion patterns, body mineralization and bone development in farming of the stomachless cleaner fish ballan wrasse (Labrus bergylta)

Animal Feed Science and Technology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Responses to Mineral Supplementation and Salmon Lice (Lepeophtheirus salmonis) Infestation in Skin Layers of Atlantic Salmon (Salmo salar L.)

Genes, 2021
Vitenskapelig artikkel

Deposition and metabolism of dietary n-3 very-long-chain PUFA in different organs of rat, mouse and Atlantic salmon

British Journal of Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Dietary Lipid:Protein Ratio and n-3 Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids Alters the Gut Microbiome of Atlantic Salmon Under Hypoxic and Normoxic Conditions

Frontiers in Microbiology, 2020
Vitenskapelig artikkel

Diet and Life Stage-Associated Lipidome Remodeling in Atlantic Salmon

Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel

Towards quantitative engineering for aquafeed extrusion process operation

Aquafeed, 2020
Fagartikkel

Chemically and green synthesized ZnO nanoparticles alter key immunological molecules in common carp (Cyprinus carpio) skin mucus

International Journal of Molecular Sciences, 2021
Vitenskapelig artikkel

Digestive tract morphology and enzyme activities of juvenile diploid and triploid Atlantic salmon (Salmo salar) fed fishmealbased diets with or without fish protein hydrolysates

PLOS ONE, 2021
Vitenskapelig artikkel

Sensitivity to Dietary Wheat Gluten in Atlantic Salmon Indicated by Gene Expression Changes in Liver and Intestine

Genes, 2020
Vitenskapelig artikkel

Physical feed properties affect gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon, Salmo salar

Aquaculture Nutrition, 2020
Vitenskapelig artikkel

Increasing dietary n-6 FA while keeping n-3 FA stable decreases EPA in polar lipids of farmed Atlantic salmon (Salmo salar)

British Journal of Nutrition, 2020
Vitenskapelig artikkel

Characterizing changes of dissolved organic matter composition with the use of distinct feeds in recirculating aquaculture systems via high-resolution mass spectrometry

Science of the Total Environment, 2020
Vitenskapelig artikkel

Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport

2019
Nofimas rapportserie

Early introduction of an inert diet and unenriched Artemia enhances growth and quality of Atlantic cod (Gadus morhua) larvae

Aquaculture Nutrition, 2018
Vitenskapelig artikkel

Effects of amino acid supplementations on metabolic and physiological parameters in Atlantic cod (Gadus morhua) under stress

Fish Physiology & Biochemistry, 2017
Vitenskapelig artikkel

Effects of dietary levels and ratio of phosphatidylcholine and phosphatidylinositol on the growth, survival and deformity levels of Atlantic cod larvae and early juveniles

Aquaculture Research, 2011
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Mat fra nye kilder

Fisk i oppdrett

Fôrutvikling og ernæring

Hjem Resultater Tema A-Å Fiskefôr

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie