Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Bakeri

Tema: Bakeri

Resultater

15. mai 2024

Brød med beta-glukan demper blodsukkerstigningen

01. des 2022

Flere må velge norsk hvete

12. mar 2021

Nye metoder kan gi svar på hva som gjør maten sunn

06. nov 2019

Vått vær svekker kornets bakekvalitet

04. feb 2019

Mindre nattarbeid med langtidsheving

08. okt 2018

Sunnere brød med mindre salt

07. des 2017

Sopp kan ødelegge bakekvaliteten

18. apr 2016

Fremtidens sunnhetsbrød

17. aug 2015

Kornets sunne næringsstoffer

Prosjekter

Miniatyrbilde for Kunnskapsbygging og utnyttelse av teknologi for å oppnå høy selvforsyning av hvete i Norge

Gene2Bread

Kunnskapsbygging og utnyttelse av teknologi for å oppnå høy selvforsyning av hvete i Norge

2024 - 2028

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

CarbHealth

Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

2020 - 2024

Fasiliteter

Bakeri, møller og produksjonsutstyr for plantebaserte produkter

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Matpiloten

Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Pressemeldinger

⬤

Mest mulig norsk hvete i melet (13. okt 2021)

⬤

Grønnsaker gjør lussekattene saftigere og sunnere (10. des 2020)

⬤

Vil lage glutenfrie produkter av norske råvarer (12. okt 2020)

⬤

Produktutvikler bake-Norge (01. apr 2019)

⬤

Telemarksklingen skal erobre Norge (23. okt 2017)

⬤

Deler økologisk surdeigskunnskap (15. jun 2016)

Publikasjoner

Flour composition, dough, and bread properties of intermediate wheatgrass (Thinopyrum intermedium) compared to annual wheat species

Food Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

Brown seaweed as a food ingredient contributing to an adequate but not excessive amount of iodine in the European diet. A case study with bread

Journal of the Science of Food and Agriculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

The acute effect of a β-glucan-enriched oat bread on gastric emptying, GLP-1 response, and postprandial glycaemia and insulinemia: a randomised crossover trial in healthy adults

Nutrition & Metabolism, 2024
Vitenskapelig artikkel

Fermented and unfermented brown macroalgae as partial salt replacers in sodium-reduced dough and bread

European Food Research and Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Identification of traits underpinning good breadmaking performance of wheat grown with reduced nitrogen fertilisation

Journal of the Science of Food and Agriculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

The solution properties of galactomannan after simulated digestion of guar fortified bread predict the extent of postprandial insulin reduction in healthy adult overweight subjects

Food & Function, 2022
Vitenskapelig artikkel

Sixteen-week multicentre randomised controlled trial to study the effect of the consumption of an oat beta-glucan-enriched bread versus a whole-grain wheat bread on glycaemic control among persons with pre-diabetes: a study protocol of the CarbHealth study

BMJ Open, 2022
Vitenskapelig artikkel

The effect of the microalgae Chlorella vulgaris, Tetraselmis chuii and Nannochloropsis gaditana on technological aptitude, nutritional composition, and bioactivity of gluten-free breads

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Improving the Nutritional, Structural, and Sensory Properties of Gluten-Free Bread with Different Species of Microalgae

Foods, 2022
Vitenskapelig artikkel

Protein Enrichment of Wheat Bread with Microalgae: Microchloropsis gaditana, Tetraselmis chui and Chlorella vulgaris

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Mest mulig norsk hvete i melet

Nationen, 2021
Fagartikkel

Guar gum fortified white breads for prospective postprandial glycaemic control – Effects on bread quality and galactomannan molecular weight

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Protein enrichment of wheat bread with the marine green microalgae Tetraselmis chuii – Impact on dough rheology and bread quality

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

The temporality of eating behavior as a discriminant tool to characterize consumers: Temporal Dominance of Behavior applied to bread consumption during a restaurant meal in France

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel
Hjem Resultater Tema A-Å Bakeri

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie