Sensorikk, forbruker og innovasjon Les på engelsk Forskningssjef Gunnhild Solberg Aarstad Forskningssjef +47 64 97 04 24 Forskningsområder Forbrukerinnsikt For å lage nye matprodukter, er det nødvendig for matindustrien å vite hva forbrukeren vil ha. Innovasjonsforskning Ny teknologi, nye salgskanaler og endrede forbruksmønstre er faktorer som påvirker innovasjonen i matnæringene. Sensorikk Sensorikk er læren om hvordan sansene våre stimuleres av syn, lukt, smak, berøring eller hørsel. Trender Vårt forhold til mat endrer seg i takt med at samfunnet endrer seg og utvikler seg. Matsystem Alt henger sammen med alt. Bærekraft Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft. Kosthold og helse Et sunt og bærekraftig kosthold forutsetter kunnskap om samspillet mellom råvarer, ingredienser, prosesser og produkter. Produktutvikling Nyskapende teknologi, nye råvarer, bedre utnyttelse av råvarer. Våre forskere arbeid kontinuerlig med mange typer produktutvikling. Ansatte Gunnhild Solberg Aarstad Forskningssjef Valérie Lengard Almli Seniorforsker Marie Noste Bjørnbeth Stipendiat Mats Carlehøg Prosjektleder/sensorikk Laura Carraresi Seniorforsker Ragnhild Eg Seniorforsker Mari Øvrum Gaarder Seniorforsker Antje Gonera Seniorforsker Ida Synnøve Bårvåg Grini Seniorrådgiver Stine Alm Hersleth Forsker Gard Wigdahl Karlsnes Prosjektleder/sensorikk Aikaterini Katsikari Stipendiat Mads Erling Pedersen Senioringeniør Josefine Skaret Prosjektleder/sensoriker Kristine Myhrer Svartebekk Stipendiat Miriam Garcia Valencia Stipendiat Paula Varela-Tomasco Seniorforsker