Sist oppdatert

Les på engelsk

Det er bare ved bruk av menneskelige sanser vi kan forstå sensorisk matopplevelse.

På Nofima i Ås har vi et profesjonelt smakspanel som består av utvalgte og trente sensoriske dommere. Gjennom bruk av forskningsbaserte metoder og faglig veiledning utfører panelet sensorisk analyse av mat og drikke, samt andre produkter hvor sanseinntrykk er viktig for opplevelsen.

Nofima har en internasjonalt anerkjent forskningsgruppe som arbeider med ulike problemstillinger knyttet til menneskers sensoriske opplevelse.

Eksempler er forskning knyttet til sensitivitet for søthet og bitterhet, samspill mellom lukt og smak, betydning av tekstur for matinntak og metthet og hvordan optimalisere sensoriske egenskaper i sunn mat.

Senter for forskningsdrevet innovasjon

Sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) utnevnes av Norges forskningsråd. Sentrene skal utvikle kompetanse som er viktig for innovasjon og verdiskaping

Senteret DigiFoods ledes av Nofima, og skal utvikle smarte optiske sensorer for å måle og digitalisere matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden.

Les mer

Avdeling som jobber med sensorikk

Relaterte temasider