Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Salt

Tema: Salt

Resultater

11. feb 2020

Saltets egenskaper påvirker saltfisk- og klippfiskkvalitet

29. okt 2018

Best kvalitet når torsken saltes etter dødsstivhet

08. okt 2018

Sunnere brød med mindre salt

18. apr 2017

Like god muffins med mindre sukker

Prosjekter

Miniatyrbilde for Livsløpsstudie med atlantisk laks av de kritiske innsatsfaktorene temperatur og salinitet

Temp-Intens

Livsløpsstudie med atlantisk laks av de kritiske innsatsfaktorene temperatur og salinitet

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Optimal saltreduksjon i røkt laks

Optisalm

Optimal saltreduksjon i røkt laks

2020 - 2021

Miniatyrbilde for Mindre salt, fett og sukker i mat

TeRiFiQ

Mindre salt, fett og sukker i mat

2012 - 2015

Verdt å vite

Verdt å vite om salt

Alt du bør vite om salting av fisk

Pressemeldinger

⬤

Beredskapslageret ditt mangler en viktig ingrediens (20. mar 2025)

Publikasjoner

Salt Removal and Peptide Recovery by Crossflow Membrane Filtration of Calanus finmarchicus Hydrolysate

Purification, 2025
Vitenskapelig artikkel

Fermented and unfermented brown macroalgae as partial salt replacers in sodium-reduced dough and bread

European Food Research and Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling

2023
Nofimas rapportserie

Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering

2023
Nofimas rapportserie

Dried Salt-Cured Saithe (Pollachius virens): Exploring the Effects of a Two-Step Desalting Procedure – Immersion in Cold Water and Cooking

Journal of Aquatic Food Product Technology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Effects of Salt-curing Procedure and Smoking Temperature on Astaxanthin Stability in Smoked Salmon

Journal of Food Science, 2004
Vitenskapelig artikkel

Modelling water and salt diffusion of cold-smoked Atlantic salmon initially immersed in refrigerated seawater versus on ice

Journal of Food Engineering, 2022
Vitenskapelig artikkel

Cross-contamination of lettuce with Campylobacter spp. via cooking salt during handling raw poultry

PLOS ONE, 2021
Vitenskapelig artikkel

Optimal saltreduksjon i røkt laks (OptiSalm) – Faglig sluttrapport

2021
Nofimas rapportserie

Prosessoptimalisering og mulig bruk av salterstattere med tanke på saltreduksjon i røkte lakseprodukter (OptiSalm). Delrapport for sensorisk profilering av røkt laks med salterstattere

2021
Nofimas rapportserie

Extending shelf life of desalted cod by high pressure processing

Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2021
Vitenskapelig artikkel

Desalting of dried salt-cured cod (Gadus morhua L.) without water renewal – 3D imaging of volume change

Food Control, 2021
Vitenskapelig artikkel

Saltreduksjon i spord og loins stykker av klippfisk sei ved koking

2020
Nofimas rapportserie

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Konservering

Hjem Resultater Tema A-Å Salt

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie