Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Proteiner

Tema: Proteiner

Resultater fra forskning på proteiner

15. mai 2025

Kostfiber er proteinets følgesvenn for god tarmhelse

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

03. apr 2023

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

06. feb 2023

Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat

01. jul 2021

Unge og eldre sier ja takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff

16. nov 2020

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

Prosjekter om proteiner

Miniatyrbilde for Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

SIS Fordøyelighet

Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

VALORISH

Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

2024 - 2027

Miniatyrbilde for Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

Mussel up

Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

Whitefish

Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

2018 - 2023

Miniatyrbilde for Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

GutFeedingNow

Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Grønn teknologi for plantebasert mat

GreenPlantFood

Grønn teknologi for plantebasert mat

2021 - 2025

Verdt å vite

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Verdt å vite om enzymatisk proteinhydrolyse

Publikasjoner om proteiner

Synergistic action of chaotropic agents on the partial casein unfolding and solution stabilization for improved electrospinnability and herb extract loading

International Journal of Biological Macromolecules, 2025
Vitenskapelig artikkel

Protein hydrolysates from Italian sea bream and sea bass aquaculture side streams – chemical, biological, and techno-functional characterization

Frontiers in Marine Science, 2025
Vitenskapelig artikkel

A toolkit for facilitating markerless integration of expression cassettes in Komagataella phaffii via CRISPR/Cas9

Microbial Cell Factories, 2025
Vitenskapelig artikkel

Pre-processing of red seaweeds to increase the protein yield

2025
Doktorgradsavhandling

Rapid protein quantification in chicken breast: A comparison of near infrared spectroscopy and the Kjeldahl method

Acta IMEKO, 2025
Vitenskapelig artikkel

Facilitated identification of bioactive peptide fractions and optimization of enzymatic protein hydrolysis using size-exclusion chromatography fingerprints: Combining interval PLS and response surface modeling

Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Kosthold og helse

Mat fra nye kilder

Hjem Resultater Tema A-Å Proteiner

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie