Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Proteiner

Tema: Proteiner

Resultater

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

03. apr 2023

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

06. feb 2023

Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat

01. jul 2021

Unge og eldre sier ja takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff

16. nov 2020

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

21. okt 2019

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

24. apr 2019

Fjerner vond smak med melkesyrebakterier

17. des 2018

Torskehoder og kyllingskrog får økt verdi

18. sep 2018

Klar vegetartrend, men plass til flere norske produkter

06. jul 2016

Forskere finner de beste proteinene i restråstoff

Prosjekter

Miniatyrbilde for Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

SIS Fordøyelighet

Effekten av prosess på proteinfordøyelighet i laks

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

VALORISH

Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

2024 - 2027

Miniatyrbilde for Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

Mussel up

Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

Whitefish

Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

2018 - 2023

Miniatyrbilde for Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

GutFeedingNow

Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Grønn teknologi for plantebasert mat

GreenPlantFood

Grønn teknologi for plantebasert mat

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

Precision

Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Proteinprodukter fra kyllingrester

HydroProt

Proteinprodukter fra kyllingrester

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Smarte sensorer og systemer for fremtidens bioraffinerier

SmartBio

Smarte sensorer og systemer for fremtidens bioraffinerier

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Bedre metoder for forstå fiskens fordøyelse

FeedMod

Bedre metoder for forstå fiskens fordøyelse

2017 - 2019

Miniatyrbilde for Proteinhydrolysater mot diabetes

PepFishing

Proteinhydrolysater mot diabetes

2018 - 2020

Miniatyrbilde for Ny kaskadeteknologi for optimal utnyttelse av restråstoff

Notably

Ny kaskadeteknologi for optimal utnyttelse av restråstoff

2018 - 2022

Miniatyrbilde for Labdyrket kjøtt til matproduksjon

GrowPro

Labdyrket kjøtt til matproduksjon

2018 - 2022

Miniatyrbilde for Peptidteknologi for fremtidens proteinproduksjon

Peptek

Peptidteknologi for fremtidens proteinproduksjon

2016 - 2022

Miniatyrbilde for Norske planteproteiner i nye matprodukter

FoodProFuture

Norske planteproteiner i nye matprodukter

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Høyverdiprodukter fra lavverdiråstoff

Høyverdiprodukter fra lavverdiråstoff

2016 - 2019

Miniatyrbilde for Kuldetilpasset transglutaminase i matprosessering

TG-ase

Kuldetilpasset transglutaminase i matprosessering

2014 - 2016

Miniatyrbilde for Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

2013 - 2016

Verdt å vite

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Verdt å vite om enzymatisk proteinhydrolyse

Pressemeldinger

⬤

Er restråstoff fra kylling nøkkelen til grønnere laksefôr? (02. des 2024)

⬤

Vil lage mat med rester og lavtrofiske råvarer (08. des 2022)

⬤

Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn? (30. sep 2019)

⬤

Smaksprosjekt med smell – for makrell (27. jun 2019)

Publikasjoner

A toolkit for facilitating markerless integration of expression cassettes in Komagataella phaffii via CRISPR/Cas9

Microbial Cell Factories, 2025
Vitenskapelig artikkel

Pre-processing of red seaweeds to increase the protein yield

2025
Doktorgradsavhandling

Rapid protein quantification in chicken breast: A comparison of near infrared spectroscopy and the Kjeldahl method

Acta IMEKO, 2025
Vitenskapelig artikkel

Facilitated identification of bioactive peptide fractions and optimization of enzymatic protein hydrolysis using size-exclusion chromatography fingerprints: Combining interval PLS and response surface modeling

Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

A Comparative Study of Collagen Proteins in Skin, Bones, and Guts of Atlantic Salmon (Salmo salar L.) and Atlantic Cod (Gadus morhua)

Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Protein enrichment of the red macroalga Palmaria palmata using pulsed electric field and enzymatic processing

Journal of Applied Phycology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Acceptability of protein-fortified recipes in older adults in France

Food Quality and Preference, 2024
Vitenskapelig artikkel

Older adults’ acceptability of and preferences for food-based protein fortification in the UK, France and Norway.

Appetite, 2024
Vitenskapelig artikkel

Texturized vegetable protein from a faba bean protein concentrate and an oat fraction: Impact on physicochemical, nutritional, textural and sensory properties

Future Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Aminoacidemia after ingestion of protein hydrolysate produced from poultry carcasses: A comparison against whey protein in a randomized, double-blinded cross-over study in healthy young and old individuals

Journal of Functional Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Protein Enrichment of Wheat Bread with Microalgae: Microchloropsis gaditana, Tetraselmis chui and Chlorella vulgaris

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Fish protein concentrate can partly replace water as plasticizer in the fish feed extrusion process

AquaFeed Magazine, 2021
Fagartikkel

Fourier-transform infrared (FTIR) fingerprinting for quality assessment of protein hydrolysates

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) – Faglig sluttrapport

2021
Nofimas rapportserie

Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4

2021
Nofimas rapportserie

Improved estimation of in vitro protein digestibility of different foods using size exclusion chromatography

Food Chemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel

Protein enrichment of wheat bread with the marine green microalgae Tetraselmis chuii – Impact on dough rheology and bread quality

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Sensory and physicochemical properties of enzymatisk protein hydrolysates. Influence of raw material, protease, and downstream processing

2021
Doktorgradsavhandling

Alternative protein sources

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Kosthold og helse

Mat fra nye kilder

Hjem Resultater Tema A-Å Proteiner

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie