Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Økologisk mat

Tema: Økologisk mat

Resultater

16. nov 2023

Kylling som spiser larver smaker akkurat som andre kyllinger

05. jun 2017

Vil ha mer økologisk laks i norske butikker

16. des 2015

Er økologisk det samme som naturlig?

31. aug 2015

Økologisk mat for storhusholdninger

Prosjekter

Miniatyrbilde for Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

FATE

Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Bruk av levende insektlarver for å forbedre bærekraft og dyrevelferd i organisk kyllingproduksjon

Poultrynsect

Bruk av levende insektlarver for å forbedre bærekraft og dyrevelferd i organisk kyllingproduksjon

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Anbefalinger for fremtidens økologiske havbruk i Europa

OrAqua

Anbefalinger for fremtidens økologiske havbruk i Europa

2014 - 2016

Arrangementer

21. okt. 2025

Tørking av økologisk frukt, bær og grønnsaker

Digitalt kurs

Programmer

ØkoMat

Produserer du økologiske varer - og har noen utfordringer og trenger veiledning eller bistand? Da kan ØkoMat og Nofima hjelpe deg.

Kompetansenettverk

Kompetansenettverket for lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Pressemeldinger

⬤

Forskere vil få frem unge forbilder  (26. okt 2023)

⬤

Toppkvalitet, Lokalt og Økologisk (16. mar 2023)

⬤

Blant wienerbrød, brioche og scones (11. jul 2017)

Publikasjoner

From personal benefits to green motives: consumer segments for targeted sustainability transitions in workplace canteens

Frontiers in Sustainability, 2025
Vitenskapelig artikkel

Innovasjon og økologi i det norske matsystemet -Teorien fra Joseph Schumpeter og effekten fra Rudolf Steiner

Fordi du bryr deg - Et magasin fra Debio, 2024
Fagartikkel

Combining text mining of social media data and conjoint approach to investigate consumer choices on organic food

Food Quality and Preference, 2025
Vitenskapelig artikkel

Faktorer som påvirker utvalg av økologiske produkter i norsk dagligvare

2023
Nofimas rapportserie

D3.4_1 Report on meat proteomics of slow growing poultry breed

2022
Rapport

D3.3_1 Report on meat proteomic of intermediate growing poultry breed

2022
Rapport

D3.3 Report on meat composition of medium growing poultry breed

2022
Rapport

D3.4 Report on meat composition of medium growing poultry breed

2022
Rapport

Nutritional value and storage stability in commercially produced organically and conventionally farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) in Norway

Applied Food Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

What if consumers saw the bigger picture? Systems thinking and the adoption of bio-based consumer products

Journal of Behavioral and Experimental Economics, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Trender

Produktutvikling

Hjem Resultater Tema A-Å Økologisk mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie