Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Matsvinn

Tema: Matsvinn

Resultater

15. jan 2025

Grønnfarging av poteter i butikk fører til matsvinn

23. apr 2024

Restebruk kutter 40 prosent av husholdningers middagssvinn

14. sep 2023

Frukt og grønnsaker trenger ulik oppbevaring

18. okt 2021

Nanomaterialer blir viktige i fremtidens matemballasje, men de må brukes riktig

05. mar 2021

Dokumentasjon sikrer trygg mat med god holdbarhet

04. nov 2020

Gulrot bør lagres kjølig

29. sep 2020

Lang holdbarhet er viktigste matsvinntiltak

15. aug 2018

Forskningsbehov for mer bærekraftig emballasje kartlagt

30. apr 2018

Lys skader mat og bidrar til matsvinn

21. des 2017

Den sunne «søpla»

16. jan 2017

Dette eplet er for stygt!

20. jun 2015

Mindre matsvinn med rett pakking av kjøt

Prosjekter

Miniatyrbilde for Akvatiske matsystemer i Norden

Akvatiske matsystemer

Akvatiske matsystemer i Norden

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

MICROORC

Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Redusert brødsvinn gjennom innovative forretnings- og forbrukerstrategier

Bread Rescuers

Redusert brødsvinn gjennom innovative forretnings- og forbrukerstrategier

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem

Sustainable Eaters

Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Nye konsepter for attraktive og miljøvennlige hvitfiskprodukter

SupremeFilet

Nye konsepter for attraktive og miljøvennlige hvitfiskprodukter

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Trygg mat, redusert matsvinn og bærekraftig emballering

FutureFoodControl

Trygg mat, redusert matsvinn og bærekraftig emballering

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Neste generasjon smarte emballasjeløsninger

Nano Functional Packaging

Neste generasjon smarte emballasjeløsninger

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Neste generasjons bærekraftige emballasjeløsninger

PackTech

Neste generasjons bærekraftige emballasjeløsninger

2019 - 2021

Miniatyrbilde for Testsystem for riktig emballasje

HoldbarSjekken

Testsystem for riktig emballasje

2020 - 2022

Miniatyrbilde for Mer miljøvennlig transportemballasje for sjømat

SeaPack

Mer miljøvennlig transportemballasje for sjømat

2016 - 2020

Miniatyrbilde for Innovativ prosessering av grønnsaker og poteter

InProVe

Innovativ prosessering av grønnsaker og poteter

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn

FoodMicro-Pack

Trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Bedre utnyttelse av tomat og brassica

SUNNIVA

Bedre utnyttelse av tomat og brassica

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Riktig emballering for redusert matsvinn

REforReM

Riktig emballering for redusert matsvinn

2015 - 2017

Miniatyrbilde for Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

FoodPack

Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

2013 - 2016

Pressemeldinger

⬤

Reduserer matsvinn med ny teknologi (09. jan 2024)

⬤

Hvert minutt kaster vi 200 brød i Norge, nå starter forskningen som skal halvere antallet (19. des 2023)

⬤

Mindre fisk til spille i butikk og hjemme (29. sep 2021)

⬤

Vil løse plastproblemet med nanoteknologi (11. jan 2021)

Publikasjoner

Need to Change, Want to Change, or Hard to Change? Targeting three dinner food waste profiles with regard to attitudes and personality traits

Food Quality and Preference, 2024
Vitenskapelig artikkel

Food Waste Through Our Body: The Greatest Impact at the End of the Supply Chain

2023
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Topic 1: 8. Circular Economy – Connecting Economic, Environmental and Social gainsTopic 2: 1. Resources and Feedstock

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Influence of the involvement in food waste reduction on attitudes towards sustainable products containing seafood by-products

Journal of Cleaner Production, 2021
Vitenskapelig artikkel

My style, my food, my waste! Consumer food waste-related lifestyle segments

Journal of Retailing and Consumer Services, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Økonomi og lønnsomhet

Bærekraft

Forbrukerinnsikt

Emballasjeløsninger

Teknologier for matprosessering

Hjem Resultater Tema A-Å Matsvinn

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie