Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Klimaendringer

Tema: Klimaendringer

Resultater

08. mai 2025

1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene

03. apr 2025

Bakterier i fiskens nese kan gi viktige svar om artenes overlevelse i havet

21. mar 2025

Rapport: Mangler helhetsgrep i miljøvurdering

29. nov 2023

Parisavtalen forsterker fiskeflåtens fangstmønster 

07. nov 2023

Varmere hav gir ekstra helserisiko for oppdrettstorsk

10. des 2020

Ny kunnskap om avl for klimarobust laks

07. mai 2020

Fire scenarier for fremtidens mat

03. feb 2020

Store muligheter for mat fra Arktis

12. nov 2019

Varmere hav er dårlig nytt for oppdrettslaksen

30. jan 2019

Torsk og polartorsk er havets klimaflyktninger

26. aug 2016

Havforsuring truer torsken

29. mar 2016

Tre måter å tilpasse verdens fiskeoppdrett til klimaendringer

03. mar 2015

Miljøregnskap for torsk

Prosjekter

Miniatyrbilde for Utnyttelse og forvaltning av nye marine arter i norske farvann

SIS Newbie

Utnyttelse og forvaltning av nye marine arter i norske farvann

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Akvatiske matsystemer i Norden

Akvatiske matsystemer

Akvatiske matsystemer i Norden

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Diversifisering i akvakultur – med torsk som modell

STRAMA

Diversifisering i akvakultur – med torsk som modell

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Et dypdykk inn i laksens biologi

SIS Frontiers

Et dypdykk inn i laksens biologi

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Bedre verktøy for å ta vare på havets biologiske mangfold

BioProtect

Bedre verktøy for å ta vare på havets biologiske mangfold

2024 - 2028

Miniatyrbilde for Bærekraftig matproduksjon langs kysten

CoastShift

Bærekraftig matproduksjon langs kysten

2022 - 2026

Miniatyrbilde for Hvordan påvirkes nordlige økosystemer

CLEAN

Hvordan påvirkes nordlige økosystemer

2022 - 2026

Miniatyrbilde for Reduksjon og handtering av potensielt toksiske stoff i tang og tare

SeaSoil

Reduksjon og handtering av potensielt toksiske stoff i tang og tare

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Innsikt i klimaendringenes innvirkning på fiskehelsen

Insight

Innsikt i klimaendringenes innvirkning på fiskehelsen

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Norsk hvete med god bakekvalitet

Mathvete

Norsk hvete med god bakekvalitet

2019 - 2023

Miniatyrbilde for Robust fisk på en miljømessig forsvarlig måte

FutureFish

Robust fisk på en miljømessig forsvarlig måte

2017 - 2019

Miniatyrbilde for Arktis som matproduserende region

Arktisk mat

Arktis som matproduserende region

2015 - 2019

Miniatyrbilde for Beslutningsstøtte for bærekraftig sjømatproduksjon ved klimaendringer

ClimeFish

Beslutningsstøtte for bærekraftig sjømatproduksjon ved klimaendringer

2016 - 2020

Miniatyrbilde for Klimaendringer, økonomi og samfunn i Arktis

ACCESS

Klimaendringer, økonomi og samfunn i Arktis

2011 - 2015

Verdt å vite

Verdt å vite om torskeoppdrett

Ulike typer oppdrettsanlegg

Pressemeldinger

⬤

Forskere vil ha elever med i kampen for å redde tareskogen (13. nov 2024)

⬤

Diskuterte klimatilpasning for havbruk (29. apr 2024)

⬤

Grønt skifte på smoltkonferansen 2022 (18. aug 2022)

⬤

Kampen om arealene i Arktis (08. sep 2020)

⬤

Advarer mot «gullrush» på havressurser (18. okt 2019)

Publikasjoner

Editorial: Food production potential in the changing ocean

Frontiers in Marine Science, 2025
Leder

Pea-Derived Raffinose-Family Oligosaccharides as a Novel Ingredient to Accelerate Sour Beer Production

Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

Marine aquaculture sites have huge potential as data providers for climate change assessments

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

The nasal microbiota of two marine fish species: diversity, community structure, variability, and first insights into the impacts of climate change-related stressors

FEMS Microbiology Ecology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Nordic boreo-arctic lands under rapid climatic change: A review of recent and future trends and extreme events

Earth-Science Reviews, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Diversification of marine aquaculture in Norway under climate change

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Climate change with increasing seawater temperature will challenge the health of farmed Atlantic Cod (Gadus morhua L.)

Frontiers in Marine Science, 2023
Vitenskapelig artikkel

Context matters when using climate model projections for aquaculture

Frontiers in Marine Science, 2023
Vitenskapelig artikkel

Insight into real-world complexities is required to enable effective response from the aquaculture sector to climate change

PLoS Climate, 2022
Vitenskapelig artikkel

En dagligvareaktørs oppfatning av konserveringsmetoder for laks – En eksplorativ undersøkelse om tint laks i Japan

2021
Nofimas rapportserie

Genome-wide association study for methane emission traits in Danish Holstein cattle

Journal of Dairy Science (JDS), 2022
Vitenskapelig artikkel

Summer Is Coming! Tackling Ocean Warming in Atlantic Salmon Cage Farming

Animals, 2021
Vitenskapelig artikkel

Adaptation to climate change: lessons from Norwegian salmon aquaculture

The Fish Site thefishsite.com, 2020
Fagartikkel

Carotenoids: Considerations for Their Use in Functional Foods, Nutraceuticals, Nutricosmetics, Supplements, Botanicals, and Novel Foods in the Context of Sustainability, Circular Economy, and Climate Change

Annual Review of Food Science and Technology, 2021
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Guidelines for co-creating climate adaptation plans for fisheries and aquaculture

Climatic Change, 2021
Vitenskapelig artikkel

Towards a sustainable and equitable blue economy

Nature Sustainability, 2019
Vitenskapelig artikkel

Northern cod species face spawning habitat losses if global warming exceeds 1.5°C

Science Advances, 2018
Vitenskapelig artikkel

Ocean acidification effects on Atlantic cod larval survival and recruitment to the fished population

PLOS ONE, 2016
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Matsystem

Forvaltning og rammevilkår

Samfunnspåvirkning

Bærekraft

Hjem Resultater Tema A-Å Klimaendringer

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie