Lars Erik Solberg PhD Forsker +47 977 80 847 +47 64 97 01 76 lars.erik.solberg@nofima.no Ås Råvare og prosess Se publikasjoner i Cristin Mine prosjekter RAS 4.0 Biologisk styrt automatisering av produksjonsforholdene for laks i RAS 2021 - 2026 DeepVision Tilpasning av spektrale og molekylære verktøy for bedre fiskevelferdsvurderinger 2022 - 2024 DigitalAqua Digitalisering for bedre måling av fiskevelferd 2019 - 2023 Spectec Bedre prosesser og kvalitetsmålinger med spektroskopi 2017 - 2022 SmartBio Smarte sensorer og systemer for fremtidens bioraffinerier 2018 - 2021 FoodSMaCK Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap 2017 - 2020 Mine publikasjoner Lars Erik Solberg har 9 publikasjoner ved Nofima: In-Line Near-Infrared Spectroscopy Gives Rapid and Precise Assessment of Product Quality and Reveals Unknown Sources of Variation—A Case Study from Commercial Cheese Production Foods, 2023 Vitenskapelig artikkel In-Line Estimation of Fat Marbling in Whole Beef Striploins (Longissimus lumborum) by NIR Hyperspectral Imaging. A Closer Look at the Role of Myoglobin Foods, 2022 Vitenskapelig artikkel Improved microbial and sensory quality of chicken meat by treatment with lactic acid, organic acid salts and modified atmosphere packaging International journal of food microbiology, 2021 Vitenskapelig artikkel Making sense of multiple distance matrices through common and distinct components Journal of Chemometrics, 2021 Vitenskapelig artikkel Diagnosing indirect relationships in multivariate calibration models Journal of Chemometrics, 2021 Vitenskapelig artikkel Cage of covariance in calibration modeling: Regressing multiple and strongly correlated response variables onto a low rank subspace of explanatory variables Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems, 2021 Vitenskapelig artikkel Improved control of Listeria monocytogenes during storage of raw salmon by treatment with the fermentate Verdad N6 and nisin International journal of food microbiology, 2021 Vitenskapelig artikkel Analysis of Megavariate Data in Functional Omics 2020 Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport 2020 Nofimas rapportserie