Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Levendelagring

Tema: Levendelagring

Resultater

03. mar 2025

Nye metoder kan gi mer flyndre på norske middagsbord 

29. jan 2025

Levendelevering løfter kvaliteten på hysefilet

21. aug 2024

Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk 

03. mai 2023

Potensielt grunnlag for helt ny næring i Vest-Finnmark

21. apr 2022

Testet ut pelagisk trål for villfangst av torsk

16. mai 2019

Minst ti kroner økt fortjeneste på kvalitetshyse – per kilo

04. nov 2018

Premiumforbrukerne betaler 10 prosent ekstra

29. okt 2018

Best kvalitet når torsken saltes etter dødsstivhet

22. okt 2018

Økte salgspriser veier opp for økte fangstkostnader

01. okt 2018

Ypperlig kvalitet fra torskehotell

26. sep 2018

Etterspørselen etter luksusvarer øker i mettede markeder

28. nov 2017

Holder trålfangsten levende i filetfabrikken

08. nov 2017

Fiskebonuser fungerer

13. sep 2017

Hysekvaliteten bedre med levendelagring

13. jan 2016

Rekordhøy levendelagring i 2015

03. des 2015

Bør slaktes innen åtte uker

22. okt 2015

Samarbeid gir økt kvalitet i fiskeriene

Prosjekter

Miniatyrbilde for Fangst og levendelagring av flatfisk ved bruk av artsselektiv snurrevad

FlatSnurr

Fangst og levendelagring av flatfisk ved bruk av artsselektiv snurrevad

2022 - 2024

Miniatyrbilde for Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

Helt Konge

Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Markedsorientert og bærekraftig verdikjede for levendelagret torsk

CATCH

Markedsorientert og bærekraftig verdikjede for levendelagret torsk

2014 - 2018

Verdt å vite

Kræsjkurs i levendefangst

Slik lagrer og transporterer man levende snøkrabbe

Fasiliteter

Nasjonalt kompetansesenter for fangstbasert akvakultur

Villfisk kan holdes levende etter fangst for å øke både kvalitet og verdi. Nofimas forskningsmiljø har vært sentral i utviklingen av metoden, og jobber tett sammen med næringen for å bedre både teknologi og fiskevelferd.

Pressemeldinger

⬤

Nye muligheter med oppfôring av små kongekrabber (02. sep 2022)

Publikasjoner

Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd

2024
Nofimas rapportserie

Determination of the most effective land based processing methods with regards to products, markets, scalability and economics. D3.5

2023
Rapport

MERKrabBART – Dyrevelferd og hygiene ved merking og levendelagring av kongekrabbe og snøkrabbe

2024
Nofimas rapportserie

Beste praksis for føring og mellomlagring av levende flyndre

2024
Nofimas rapportserie

Økt levendeleveranse av hyse fra snurrevadflåten : Faglig sluttrapport

2024
Nofimas rapportserie

Pelagisk trål/Semipelagisk trål – friere redskapsvalg til levendefiske – kunnskap om redskapsbruk i sammenheng med kvalitet og effektivitet

2022
Nofimas rapportserie

Morphology, processing attributes, fatty acid, and amino acid composition in cooked leg meat and raw hepatopancreas of juvenile male red king crab (Paralithodes camtschaticus) after 12 months of live holding

Journal of Food Composition and Analysis, 2024
Vitenskapelig artikkel

Live storage of kelp under stressful conditions led to higher iodine reductions during subsequent blanching

Journal of Applied Phycology, 2024
Short communication

Pilot project for the short-time live storage of bluefin tuna — Trials onboard MS Vestbris 2023

2023
Rapport

Evaluation of Morphological and Quality Parameters in Adult Male Red King Crabs (Paralithodes camtschaticus) Raised to Commercial Weight from Juveniles

Aquaculture Research, 2023
Vitenskapelig artikkel

Effect of Season and Increased Temperature on Survival, Roe Enhancement, and Reproductive Cycle of the Green Sea Urchin (Strongylocentrotus droebachiensis) Collected from Four Relatively Close Sites in Northern Norway

Aquaculture Research, 2023
Vitenskapelig artikkel

Is capture-based aquaculture viable? The case of Atlantic cod in Norway

Aquaculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

Uttesting av vått mottak om bord på M.Tr Kongsfjord

2022
Nofimas rapportserie

Kvalitet på levendelevert torsk som dør i merd – Hvordan ulik oppholdstid i sjøvann etter død påvirker kvaliteten

2022
Nofimas rapportserie

Live holding of red king crab (Paralithodes camtschaticus) and snow crab (Chionoecetes opilio) — Effect on microbial growth in processed leg meat during refrigerated storage

Food Microbiology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Fatty acid profile of cooked leg meat and raw hepatopancreas of red king crab (Paralithodes camtschaticus) during three-month live holding without feeding at 5 and 10 °C

Journal of Food Composition and Analysis, 2022
Vitenskapelig artikkel

The effect of alternate-day feeding on growth and feed conversion in Atlantic cod Gadus morhua

Aquaculture Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Forvaltning og rammevilkår

Økonomi og lønnsomhet

Markedsstudier

Fangst

Havbrukssystemer

Hjem Resultater Tema A-Å Levendelagring

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie