Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Labdyrket kjøtt

Tema: Labdyrket kjøtt

Resultater

27. aug 2024

Dyrket mat fra laboratoriet – forskningen skrider fremover

19. okt 2021

Én celle (+ restråstoff) kan bli flere tusen kilo kjøtt

Prosjekter

Miniatyrbilde for Bærekraftige cellekulturmedier for dyrket kjøtt

Food4Cells

Bærekraftige cellekulturmedier for dyrket kjøtt

2025 - 2027

Miniatyrbilde for Muliggjørende bioteknologi for fremtidens matproduksjon

ARRIVAL

Muliggjørende bioteknologi for fremtidens matproduksjon

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

Precision

Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Labdyrket kjøtt til matproduksjon

GrowPro

Labdyrket kjøtt til matproduksjon

2018 - 2022

Pressemeldinger

⬤

Norsk satsing på ny matteknologi (11. aug 2022)

⬤

«Vi blir flere og flere mennesker i verden. Alle skal ha mat. Da kan vi ikke kaste vrak på kjøttet!» (25. jan 2022)

⬤

Hva slags kjøtt spiser vi i 2040? (10. des 2019)

Publikasjoner

Life cycle assessment of culture media with alternative compositions for cultured meat production

The International Journal of Life Cycle Assessment, 2024
Vitenskapelig artikkel

Emerging Food Trends: Cellular Agriculture – novel food production technology

2024
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Critical review of cultivated meat from a Nordic perspective

Trends in Food Science & Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Den nye maten dyrkes i laboratoriet

2023
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Den nye maten dyrkes i laboratoriet.

2023
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Expansion of bovine skeletal muscle stem cells from spinner flasks to benchtop stirred-tank bioreactors for up to 38 days

Frontiers in Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Sustainable bioproduction of animal proteins for human consumption and optimizing the use of protein rich by-products from the food industry

2022
Doktorgradsavhandling

Towards a cellular food future: Final recommendations from the Protein 2.0 project to Norwegian policy makers and food system actors

2023
Rapport

Producing Animal Protein Without the Animal

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Production of food-grade microcarriers based on by-products from the food industry to facilitate the expansion of bovine skeletal muscle satellite cells for cultured meat production

Biomaterials, 2022
Vitenskapelig artikkel

Tuning of 2D cultured human fibroblast behavior using lumichrome photocrosslinked collagen hydrogels

Materials Today Communications, 2022
Vitenskapelig artikkel

Chapter 4. Cell-Cultured Products

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Chapter 2. Single-Cell Proteins

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Screening of by-products from the food industry as growth promoting agents in serum-free media for skeletal muscle cell culture.

Food & Function, 2020
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Kvalitet og målemetoder

Råvarekunnskap

Hjem Resultater Tema A-Å Labdyrket kjøtt

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie