Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Plantebasert mat

Tema: Plantebasert mat

Resultater

05. des 2024

Norskproduserte vegetarprodukter har framgang, men det er nedgang i salget totalt

30. mai 2023

Du bør spise mer av de sunne planteoljene

19. apr 2023

Den beste vegetarmaten er ikke den som kopierer kjøtt

05. des 2022

Slik kan kantinene hjelpe deg å spise sunnere

12. okt 2022

Norske, naturlige og næringsrike vegetarprodukter

16. mar 2022

Bærekraft viktig innovasjonsdriver for matindustrien

18. feb 2022

Vrakede grønnsaker ga sunnere og saftigere veganburgere

24. aug 2021

Store forskjeller på vegetarburgere

28. des 2020

Forventer størst økning i plantebasert mat blant «åpensinnede» og «ferdigmatspisere»

16. nov 2020

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

07. mai 2020

Fire scenarier for fremtidens mat

21. okt 2019

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

18. sep 2018

Klar vegetartrend, men plass til flere norske produkter

Prosjekter

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

HybridFoods

Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

CarbHealth

Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

GutFeedingNow

Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Grønn teknologi for plantebasert mat

GreenPlantFood

Grønn teknologi for plantebasert mat

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Helseegenskaper til plantebasert snack

ExtraSnack

Helseegenskaper til plantebasert snack

2020 - 2022

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i afrikanske land

InnoFoodAfrica

Klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i afrikanske land

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

NORSKVegetar

Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

FoodSMaCK

Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Norske planteproteiner i nye matprodukter

FoodProFuture

Norske planteproteiner i nye matprodukter

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Helserelaterte plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker

Helserelaterte plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker

2013 - 2016

Miniatyrbilde for Bioaktive lipider

Bioaktive lipider

2012 - 2016

Miniatyrbilde for Gunstige effekter av bioaktive peptider og polyfenoler på hjerte- og karsykdommer

BACCHUS

Gunstige effekter av bioaktive peptider og polyfenoler på hjerte- og karsykdommer

2012 - 2016

Verdt å vite

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Pressemeldinger

⬤

Vil lage mat med rester og lavtrofiske råvarer (08. des 2022)

⬤

Bidrar til utviklingen av afrikansk matvareindustri (08. aug 2022)

⬤

Se opptak av frokostwebinar om fremtidens matproduksjon (14. apr 2021)

⬤

Plantebasert – mat i tiden (21. nov 2019)

⬤

Plantebasert og proteinrikt (29. okt 2019)

⬤

Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn? (30. sep 2019)

Publikasjoner

Norwegian Vegetables for Plant-Based Food: Understanding Challenges and Opportunities in the Vegetable Value Chain

2025
Nofimas rapportserie

Abstracts of the 4th International Electronic Conference on Nutrients (IECN 2024), 16–18 October 2024 – (Rational Design of Plant-Based Functional Products for Older Adults: Fabrication, Oral Processing, Palatability, and Digestibility of Co-extruded Cereals)

Biology and Life Sciences Forum, 2024
Vitenskapelig artikkel

Design-led innovation for more plant-based food: An interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Åkerbønner og erter; en kilde til proteinkonsentrat gjennom grønn bærekraftig teknologi. Råvarer, kjemisk innhold og prosessering

2024
Nofimas rapportserie

Utvikling i salg av plantebaserte produkter i Norge. Oppfølgingsrapport 2024

2024
Nofimas rapportserie

Effect of temperature during flowering, pod set, and seed development on yield components and accumulation of protein, starch, and low molecular weight carbohydrates in two faba bean (Vicia faba L.) cultivars

Legume Science, 2023
Vitenskapelig artikkel

Meat Analogues from Pea Protein: Effect of Different Oat Protein Concentrates and Post Treatment on Selected Technological Properties of High-Moisture Extrudates

Applied Sciences, 2023
Vitenskapelig artikkel

Design-led innovation for more plant-based food: An interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Design-led innovation for more plant-based food: An interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Design-led innovation for more plant-based food – an interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Gels and gelled emulsions prepared by acid-induced gelation of mixtures of faba bean (Vicia faba) protein concentrate and λ-carrageenan

Applied Food Research, 2022
Vitenskapelig artikkel

The effect of dehulling of yellow peas and faba beans on the distribution of carbohydrates upon dry fractionation

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2022
Vitenskapelig artikkel

Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter

2021
Nofimas rapportserie

Meat replacer? No thanks! The clash between naturalness and processing: An explorative study of the perception of plant-based foods

Appetite, 2022
Vitenskapelig artikkel

Green or clean? Perception of clean label plant-based products by omnivorous, vegan, vegetarian and flexitarian consumers

Food Research International, 2021
Vitenskapelig artikkel

Moving Consumers along the Innovation Adoption Curve: A New Approach to Accelerate the Shift toward a More Sustainable Diet

Sustainability, 2021
Vitenskapelig artikkel

Data sharing in PredRet for accurate prediction of retention time: Application to plant food bioactive compounds

Food Chemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel

Intake of Fibre-Associated Foods and Texture Preferences in Relation to Weight Status Among 9–12 Years Old Children in 6 European Countries

Frontiers in Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Meat analogues from a faba bean concentrate can be generated by high moisture extrusion

Future Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Alternative protein sources

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Tilknyttede forskningsområder

Trender

Produktutvikling

Mat fra nye kilder

Hjem Resultater Tema A-Å Plantebasert mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie