Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Plantebasert mat

Tema: Plantebasert mat

Resultater fra forskning på plantebasert mat

05. des 2024

Norskproduserte vegetarprodukter har framgang, men det er nedgang i salget totalt

30. mai 2023

Du bør spise mer av de sunne planteoljene

19. apr 2023

Den beste vegetarmaten er ikke den som kopierer kjøtt

05. des 2022

Slik kan kantinene hjelpe deg å spise sunnere

12. okt 2022

Norske, naturlige og næringsrike vegetarprodukter

16. mar 2022

Bærekraft viktig innovasjonsdriver for matindustrien

Prosjekter om plantebasert mat

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

HybridFoods

Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

CarbHealth

Forbedring av brød for bedre metabolsk helse

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

GutFeedingNow

Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Grønn teknologi for plantebasert mat

GreenPlantFood

Grønn teknologi for plantebasert mat

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Helseegenskaper til plantebasert snack

ExtraSnack

Helseegenskaper til plantebasert snack

2020 - 2022

Verdt å vite

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Publikasjoner om plantebasert mat

Norwegian Vegetables for Plant-Based Food: Understanding Challenges and Opportunities in the Vegetable Value Chain

2025
Nofimas rapportserie

Abstracts of the 4th International Electronic Conference on Nutrients (IECN 2024), 16–18 October 2024 – (Rational Design of Plant-Based Functional Products for Older Adults: Fabrication, Oral Processing, Palatability, and Digestibility of Co-extruded Cereals)

Biology and Life Sciences Forum, 2024
Vitenskapelig artikkel

Design-led innovation for more plant-based food: An interdisciplinary approach to more consumer-centric product development

International Journal of Food Design, 2023
Vitenskapelig artikkel

Åkerbønner og erter; en kilde til proteinkonsentrat gjennom grønn bærekraftig teknologi. Råvarer, kjemisk innhold og prosessering

2024
Nofimas rapportserie

Utvikling i salg av plantebaserte produkter i Norge. Oppfølgingsrapport 2024

2024
Nofimas rapportserie

Effect of temperature during flowering, pod set, and seed development on yield components and accumulation of protein, starch, and low molecular weight carbohydrates in two faba bean (Vicia faba L.) cultivars

Legume Science, 2023
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Trender

Produktutvikling

Mat fra nye kilder

Hjem Resultater Tema A-Å Plantebasert mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie