Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Kollagen

Tema: Kollagen

Kollagen er et protein vi har mye av i kroppen vår, som hjelper til med å holde oss sterke og smidige. Det er en av de viktigste byggeklossene i alt bindevev hos mennesker, dyr og fisk, men også i virvelløse dyr. Både hud, hår, muskler, sener, brusk, ledd og knokler er bindevev med kollagen.  

Resultater

16. okt 2023

Forskningsdata kan formidles som musikk

03. apr 2023

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

Prosjekter

Miniatyrbilde for Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

VALORISH

Grønn verdikjede-tilnærming for utnyttelse av restråstoff og biprodukter

2024 - 2027

Miniatyrbilde for Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

Whitefish

Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

2018 - 2023

Miniatyrbilde for Ressursutnyttelse av fiskeskjell 2.0 – Implementering av gelatin for miljøvennlig emballering

GelPack

Ressursutnyttelse av fiskeskjell 2.0 – Implementering av gelatin for miljøvennlig emballering

2022 - 2023

Miniatyrbilde for Gelatin fra fiskeskjell til bruk i bioplast

Norskin

Gelatin fra fiskeskjell til bruk i bioplast

2021 - 2021

Miniatyrbilde for Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

BlueCC

Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks

Lumpfish4food

Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks

2020 - 2023

Verdt å vite

Verdt å vite om kollagen

Pressemeldinger

⬤

Fiskerester til besvær? – Fra søppelproblem til verdifulle ingredienser (13. mai 2024)

⬤

Fryktede «krigsskip» kan gi kosmetiske produkter av høy verdi (18. apr 2024)

⬤

Gir forbrukeren en stemme i forskningen (12. jan 2022)

⬤

Viktig steg framover for bedre utnyttelse av restråstoff fra matindustrien (07. sep 2021)

Publikasjoner

Unlocking the Potential of Marine Sidestreams in the Blue Economy: Lessons Learned from the EcoeFISHent Project on Fish Collagen

Marine Biotechnology, 2025
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Determination of collagen types and mineral contents in fish skin and collagen-containing skin-derived protein hydrolysates before and after in vitro simulated digestion

Food & Function, 2025
Vitenskapelig artikkel

How Significant Are Marine Invertebrate Collagens? Exploring Trends in Research and Innovation

Marine Drugs, 2025
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

A Comparative Study of Collagen Proteins in Skin, Bones, and Guts of Atlantic Salmon (Salmo salar L.) and Atlantic Cod (Gadus morhua)

Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Current and Expected Trends for the Marine Chitin/Chitosan and Collagen Value Chains

Marine Drugs, 2023
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Sustainable use of rest raw materials: Properties of collagen from turkey (Meleagris gallopavo) and potential pharmaceutical and biomedical applications

2021
Doktorgradsavhandling

Tuning of 2D cultured human fibroblast behavior using lumichrome photocrosslinked collagen hydrogels

Materials Today Communications, 2022
Vitenskapelig artikkel

Post-enzymatic hydrolysis heat treatment as an essential unit operation for collagen solubilization from poultry by-products.

Food Chemistry, 2022
Vitenskapelig artikkel

Characterization of Collagen Structure in Normal, Wooden Breast and Spaghetti Meat Chicken Fillets by FTIR Microspectroscopy and Histology

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Raman, near-infrared and fluorescence spectroscopy for determination of collagen content in ground meat and poultry by-products.

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Kosthold og helse

Produktutvikling

Hjem Resultater Tema A-Å Kollagen

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie