Jeg er seniorforsker innen innovasjonsledelse i avdelingen for Sensorikk, Forbruker og Innovasjon ved Nofima. Mine forskningsinteresser fokuserer på strategiske og organisatoriske endringer knyttet til innovasjonsadopsjon innen landbruks- og matvarebedrifter, verdikjeder og systemer. Jeg utforsker bio- og sirkulærøkonomiens kontekst, og jeg er spesielt ivrig etter å undersøke implementeringsprosessen av de innovasjonene som er rettet mot å fremme bærekraftig overgang i landbruks- og matvareindustrien, inkludert flaskehalser, suksessfaktorer og utfordringer knyttet til dette.

Forskningsaktiviteter har inkludert innovasjonsdrivere, tverrindustriell og åpen innovasjon, fremveksten av nye verdikjeder, redesign av forretningsmodeller mot sirkulære og bærekraftige mønstre, og utvikling av teknologiske innovasjonssystemer. Jeg har også bidratt til forskning på systemtenkning og forbrukeratferd knyttet til innovasjonsaksept. Jeg oppnådde en doktorgrad i innovasjonsteknologier for landbruks- og miljøvitenskaper ved Universitetet i Milano (Italia) i 2009, etter å ha uteksaminert med en MSc i matvitenskap og teknologier ved samme universitet. I løpet av min forskerkarriere var jeg postdoktor ved Universitetet i Milano (2010-2015), forsker ved Universitetet i Bonn (Tyskland, 2015-2019), førsteamanuensis ved Lille katolske universitet (Frankrike, 2019-2021), før jeg begynte i Nofima i september 2021.

+47 404 96 352

+47 64 97 01 72

E-post

Ås

Sensorikk, forbruker og innovasjon

Cristin Se publikasjoner i Cristin