Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
Hjem Resultater Tema A-Å Frysing og tining

Tema: Frysing og tining

Resultater

21. mar 2024

Kontroll på tid, temperatur og salt gir perfekt kokt torsk

01. des 2022

1,5 milliarder å spare på laksetransport

02. nov 2020

Fisk får bedre kvalitet med lavere frysetemperatur

11. jul 2019

Stillehavsøsters kan ha potensial for restaurantmarkedet

27. nov 2018

Innfrysing etter pakking er gunstig

20. jun 2017

Litt klokere på makrell

Prosjekter

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Effekt av rigor-status før innfrysing for råstoff av torsk og hyse

RigorFrys

Effekt av rigor-status før innfrysing for råstoff av torsk og hyse

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Industriproduksjon av ferske fiskeprodukter – innfrysing, lagring og tining

Fresk

Industriproduksjon av ferske fiskeprodukter – innfrysing, lagring og tining

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Best mulig kvalitet på porsjonsfisk gjennom frysing, tining og varmebehandling

ProFekt

Best mulig kvalitet på porsjonsfisk gjennom frysing, tining og varmebehandling

2013 - 2016

Pressemeldinger

⬤

Ministeren tror utviklingen av superkjølt laks vil akselerere (03. sep 2021)

⬤

Ny innfrysningsmetode skal sikre helårlige arbeidsplasser (13. jan 2021)

Publikasjoner

Vekttap på RSW-lagret hvitfisk under påfølgende islagring og transport

2024
Nofimas rapportserie

The quality of frozen–thawed Atlantic salmon (Salmo salar L.) fillets as affected by sub-chilling before freezing

Journal of the Science of Food and Agriculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

The effects of freezing and thawing on Alaria esculenta

Journal of Applied Phycology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effects of capture-related stress and pre-freezing holding in refrigerated sea water (RSW) on the muscle quality and storage stability of Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during subsequent frozen storage

Food Chemistry, 2023
Vitenskapelig artikkel

Industriell løsning for tining og nedkjøling av makrell til filetering

2022
Nofimas rapportserie

Impact of industrial freezing on quality attributes of carrot slices

Acta Horticulturae, 2022
Vitenskapelig artikkel

The Effect of Buffer Towing on Quality Aspects of Frozen and Thawed Atlantic Cod (Gadus Morhua)

Journal of Aquatic Food Product Technology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Effects of capture-related stress and pre-freezing holding in refrigerated sea water (RSW) on the muscle quality and storage stability of Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during subsequent frozen storage

Food Chemistry, 2022
Vitenskapelig artikkel

Økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks

2022
Nofimas rapportserie

Forbrukeroppfatninger om fersk og tint laks

2022
Nofimas rapportserie

Thaw rigor in Atlantic salmon (Salmo salar) fillets, as affected by thawing rate and frozen storage time

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2022
Vitenskapelig artikkel

Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime

2021
Nofimas rapportserie

Konserveringsmetoder for sjømat – Muligheter for forlenget holdbarhet til laks

2021
Nofimas rapportserie

Skin and vacuum packaging of portioned Atlantic salmon originating from refrigerated seawater or traditional ice storage

Food Packaging and Shelf Life, 2021
Vitenskapelig artikkel

Lakefrysing av sjømat

2021
Nofimas rapportserie

Liquid loss in thawed cod—Deconvoluting the effects of freezing-rate, freezing cycles, frozen storage time, and thawing-rate through a full factorial design

Journal of food process engineering, 2021
Vitenskapelig artikkel

Quantification and mapping of tissue damage from freezing in cod by magnetic resonance imaging

Food Control, 2021
Vitenskapelig artikkel
Hjem Resultater Tema A-Å Frysing og tining

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie