Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Emballasjematerialer

Tema: Emballasjematerialer

Resultater

11. apr 2024

Gjenvinnbar plast og mindre transport reduserer torskens klimaavtykk

14. sep 2023

Frukt og grønnsaker trenger ulik oppbevaring

08. jun 2023

Pakker fisken i mindre og mer miljøvennlig plast

17. jan 2023

Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger

09. jan 2023

Velg riktig væskeabsorbent

15. des 2022

Mer gjenvunnet og gjenvinnbar plast i matemballasje

18. okt 2021

Nanomaterialer blir viktige i fremtidens matemballasje, men de må brukes riktig

09. aug 2021

Grønnere matemballasje med trefiber fra norsk skog

03. jun 2021

Dagens matemballasje er trygg

20. mai 2021

Kyllingfilet holder seg like godt i mer miljøvennlig plastemballasje

05. mar 2021

Dokumentasjon sikrer trygg mat med god holdbarhet

02. des 2020

19 dager med samme kvalitet på kyllingfilet i gjenvinnbar emballasje

04. nov 2020

Gulrot bør lagres kjølig

29. sep 2020

Lang holdbarhet er viktigste matsvinntiltak

27. apr 2020

Slik unngår du grønne poteter

27. nov 2018

Innfrysing etter pakking er gunstig

14. nov 2018

Mulig å bruke mindre plast på sjømatprodukter

15. aug 2018

Forskningsbehov for mer bærekraftig emballasje kartlagt

30. apr 2018

Lys skader mat og bidrar til matsvinn

21. nov 2017

Pakking av spekepølse – korleis ta vare på farge og smak?

24. jul 2017

Matemballasjen i Norge holder mål – i massevis

04. jul 2017

Mindre matsvinn med riktig emballasje

01. sep 2016

Forlenger holdbarheten med to til fire dager

10. mar 2016

Bedre laksefilet med CO2

22. feb 2016

Fersk torsk bør pakkes med høyoksygen

14. sep 2015

Bedre bakteriekontroll = økt laksekvalitet

20. jun 2015

Mindre matsvinn med rett pakking av kjøt

Prosjekter

Miniatyrbilde for Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

MICROORC

Orkestrering av matsystemmikrobiomer for å minimere matavfall

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Resirkulertbar matemballasje basert på resirkulert cellulose og avtagbare barrier

ReFiberPack

Resirkulertbar matemballasje basert på resirkulert cellulose og avtagbare barrier

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Bærekraftig biocoating av probiotisk ost med biodegraderbar emballasje

BIOCOAT

Bærekraftig biocoating av probiotisk ost med biodegraderbar emballasje

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Ressursutnyttelse av fiskeskjell 2.0 – Implementering av gelatin for miljøvennlig emballering

GelPack

Ressursutnyttelse av fiskeskjell 2.0 – Implementering av gelatin for miljøvennlig emballering

2022 - 2023

Miniatyrbilde for Bedre bruk av komponenter i restråstoff fra fiskeproduksjon

EcoeFISHent

Bedre bruk av komponenter i restråstoff fra fiskeproduksjon

2021 - 2026

Miniatyrbilde for Trygg mat, redusert matsvinn og bærekraftig emballering

FutureFoodControl

Trygg mat, redusert matsvinn og bærekraftig emballering

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Mer resirkulert plast i matemballasje

RECY-FOOD-PACK

Mer resirkulert plast i matemballasje

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Riktig bruk av plast

PacKnoPlast

Riktig bruk av plast

2019 - 2022

Miniatyrbilde for Bærekraftig matemballering – redusert plast og mer gjenvinnbare materialer

ReducePack

Bærekraftig matemballering – redusert plast og mer gjenvinnbare materialer

2019 - 2022

Miniatyrbilde for Riktig emballering for redusert matsvinn

REforReM

Riktig emballering for redusert matsvinn

2015 - 2017

Miniatyrbilde for Aktiv og mer nedbrytbar emballasje

ActiBioSafe

Aktiv og mer nedbrytbar emballasje

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

FoodPack

Innovativ og bærekraftig emballasje for optimal matkvalitet

2013 - 2016

Verdt å vite

Verdt å vite om multilayer-/flerlagsemballasje

5 ting du burde vite om plast

Verdt å vite om hermetikk

Fasiliteter

Pakkehallen

Nofima har solid kompetanse på interaksjonen mellom produktet og emballasjen. Vi bistår gjerne med direkte problemstillinger innen blant annet valg av emballasje, pakketeknikk og holdbarhet.

Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.

Pressemeldinger

⬤

Nye innpakningsregler fra EU – slik påvirker de deg (13. feb 2025)

⬤

Nofima-forskere kan nå lage spesialtilpasset emballasje (31. jan 2024)

⬤

Reduserer matsvinn med ny teknologi (09. jan 2024)

⬤

Millionsatsing for å sikre økt gjenvinning, bedre gjenbruk og mindre bruk av plast (14. des 2023)

⬤

Mer matemballasje basert på cellulosefiber (03. mai 2023)

⬤

Solid hjørnesten i Rakkestad (31. des 2019)

Publikasjoner

The effect of conventional and ohmic heating as pasteurization methods on the mechanical and rheological properties of edible whey-based films

Journal of Food Science, 2025
Vitenskapelig artikkel

Material Properties of Paperboard With Biodegradable and Nonbiodegradable Coatings Affected by Storage Conditions and Contact With Selected Food Products

Packaging technology & science, 2025
Vitenskapelig artikkel

Impact of recyclate quality and functional barrier layers on the performance of LDPE in food packaging

Polymer Engineering and Science, 2025
Vitenskapelig artikkel

Environmental Sustainability, Food Quality and Convertibility of Bio-Based Barrier Coatings for Fibre-Based Food Packaging: A Semisystematic Review

Packaging technology & science, 2024
Vitenskapelig artikkel

Recyclable and non-recyclable packaging films with different barrier properties: Effect of processing and storage time on quality of mashed potato and ground carrot

Journal of Food Science, 2024
Vitenskapelig artikkel

Use of Recycled Materials as Mid Layer in Three Layered Structures – New Possibility in Design for Recycling for LDPE Flexible Films

2024
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

The Study of Combination of Biodegradable Packaging and Biocoating with Lactic Acid Bacteria as a Green Alternative for Traditional Packaging in Gouda Cheese

Coatings, 2024
Vitenskapelig artikkel

The effect of soluble gas stabilization and high-pressure processing on rehydrated dried salt-cured cod vacuum packaged in bio-based bags

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2024
Vitenskapelig artikkel

Development and Characterization of Poly(butylene succinate-co-adipate)/Poly(3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate) with Cowpea Lignocellulosic Fibers as a Filler via Injection Molding and Extrusion Film-Casting

Macromolecular Materials and Engineering, 2024
Vitenskapelig artikkel

Rheological properties influence on the electrospinning of caseinate for loading with antioxidant rosemary extract

Food Hydrocolloids, 2024
Vitenskapelig artikkel

Heat-sealable bioplastic films of blended locust bean and potato byproducts for active packaging of fatty foods: Cheese and oat cookies as case studies

Food Hydrocolloids, 2024
Vitenskapelig artikkel

Extending the Shelf Life of Atlantic Salmon (Salmo salar) with Sub-Chilled Storage and Modified Atmosphere Packaging in Recyclable Mono-Material Trays

Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Sustainable food packaging: An updated definition following a holistic approach

Frontiers in Sustainable Food Systems, 2023
Vitenskapelig artikkel

Combined Effect of Citric Acid and Polyphenol-Rich Grape Seed Extract towards Bioactive Smart Food Packaging Systems

Polymers, 2023
Vitenskapelig artikkel

Sustainable food packaging: An updated definition following a holistic approach

Frontiers in Sustainable Food Systems, 2023
Vitenskapelig artikkel

Reduksjon av smeltevann fra fisketransport

2023
Nofimas rapportserie

Proceeding:The effect of packaging methods, gas atmosphere and active packaging on the quality of chicken breast filets.

2012
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Proceeding:Evaluation of suitability of some biomaterials for fresh food products

2010
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

The impact on recyclable packaging concepts for chicken breast filets – in terms of shelf life, potential food waste and consumer perspectives

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Recyclable materials in packaging Atlantic salmon portions originating from refrigerated seawater and subchilled storage

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Proceeding: Package value for the Millennial generation – Results of a Cross-Continental Study

2015
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Potato Chips Byproducts as Feedstocks for Developing Active Starch-Based Films with Potential for Cheese Packaging

Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Optimized multilayer coating using layer-by-layer assembly method for excellent oxygen barrier of poly(lactic acid) based film

Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 2023
Vitenskapelig artikkel

Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport

2023
Nofimas rapportserie

Tilgjengelig utstyr for å hindre avrenning

2023
Nofimas rapportserie

Barrier performance of recyclable thermoforming sheets for sous-vide potatoes

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Sustainable packaging for fish and meat: industry insights

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Discolouration of Potato Tubers Under Retail Light: Cultivar Variations and Effect of Different Packaging Materials for Folva Potatoes Stored at 20 and 6 °C

Potato Research, 2022
Vitenskapelig artikkel

CO2 packaging increases shelf life through reduction of off-odor production by CO2 tolerant bacteria in addition to growth inhibition of the spoilage bacteriota

Food Control, 2022
Vitenskapelig artikkel

Controlled Release of Volatile Antimicrobial Compounds from Mesoporous Silica Nanocarriers for Active Food Packaging Applications

International Journal of Molecular Sciences, 2022
Vitenskapelig artikkel

Application of soluble gas stabilization technology on ready-to-eat pre-rigor filleted Atlantic salmon (Salmo salar L.)

Journal of Food Science, 2022
Vitenskapelig artikkel

Modified atmosphere packaging

2002
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Active packaging in practice: fish

2003
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Combining MAP with other preservation techniques

2003
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Microbial growth in modified atmosphere packaged blue mussels (Mytilus edulis)

2006
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Lessons from other commodities: fish and meat

2007
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

MA packaging combined with other preserving factors

2007
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Pla-based materials containing bio-plasticizers and chitosan modified with rosehip seed oil for ecological packaging

Polymers, 2021
Vitenskapelig artikkel

Valorization of alginate-extracted seaweed biomass for the development of cellulose-based packaging films

Algal Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

The role of food packaging on children’s diet: Insights for the design of comprehensive regulations to encourage healthier eating habits in childhood and beyond

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel

High Oxygen Packaging of Atlantic Cod Fillets Inhibits Known Spoilage Organisms, but Sensory Quality Is Not Improved Due to the Growth of Carnobacterium/Carnobacteriaceae

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Effect of liquid absorbent pads and packaging parameters on drip loss and quality of chicken breast fillets

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Biodegradable Active Packaging as an Alternative to Conventional Packaging: A Case Study with Chicken Fillets

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Inorganic Nanocarriers for Encapsulation of Natural Antimicrobial Compounds for Potential Food Packaging Application: A Comparative Study

Nanomaterials, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Emballasjeløsninger

Hjem Resultater Tema A-Å Emballasjematerialer

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie