Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Barn og mat

Tema: Barn og mat

Resultater

03. jul 2024

Nesten alle unge spiser foran skjermen

09. des 2021

Barn liker søt og fet mat best

29. nov 2021

Blikket fester seg ved fristelser

05. jun 2019

Vil du teste ut hva barn mener om maten, la fantasien løpe

15. des 2017

Fireåringer kjenner søtsmak bedre enn seksåringer

10. nov 2016

Kosemat kan gi barn bedre kosthold

26. jun 2015

Stress påvirker barns kosthold

Prosjekter

Miniatyrbilde for Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

FATE

Fra bevissthet til engasjement: Unge forbrukere i et bærekraftig matsystem

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem

Sustainable Eaters

Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Kartlegging av digital modenhet

DIGYMATEX

Kartlegging av digital modenhet

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Sunne kostholdsvaner hos barn

Edulia

Sunne kostholdsvaner hos barn

2018 - 2022

Miniatyrbilde for Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

FoodSMaCK

Spektroskopi, datamodellering og forbrukerkunnskap

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Barn og preferanser for norsk mat

Barn og smak

Barn og preferanser for norsk mat

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Sensoriske strategier og forbrukerinnsikt for sunn og velsmakende mat

Sensoriske strategier og forbrukerinnsikt for sunn og velsmakende mat

2013 - 2016

Pressemeldinger

⬤

Forskere vil få frem unge forbilder  (26. okt 2023)

⬤

Nofima-forsker i styret til internasjonalt forskningsprogram (06. jan 2022)

⬤

Å være ung og hjemmefra under Covid-19-pandemien (28. sep 2020)

⬤

Hva gjør smarttelefonen med barna dine? (17. mar 2020)

Publikasjoner

Strategies to reduce the sugar content of dairy products targeted at children

2021
Doktorgradsavhandling

New methodologies in sensory and consumer research with preadolescents to guide product development of healthy, child-centred food

2021
Doktorgradsavhandling

Canned complementary porridges for infants and young children (6–23 months) based on African indigenous crops; nutritional content, consistency, sensory, and affordability compared to traditional porridges based on maize and finger millet

Maternal & Child Nutrition, 2024
Vitenskapelig artikkel

The Intertwinement of the Physical and Digital Worlds in the Development of Food Literacy Competencie

Nutrition reviews, 2024
Vitenskapelig artikkel

Can children and artificial intelligence be sources of ideas for school meal preparations based on whole food utilization?

Food Quality and Preference, 2024
Vitenskapelig artikkel

Bringing down barriers to children’s healthy eating: A critical review of opportunities, within a complex food system

Nutrition research reviews, 2023
Vitenskapelig artikkel

Development of food literacy in children and adolescents: implications for the design of strategies to promote healthier and more sustainable diets

Nutrition reviews, 2023
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Children’s reaction to sugar reduced dairy desserts in the context of the implementation of nutritional warning labels: An exploratory study

Food Research International, 2023
Vitenskapelig artikkel

Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap

2023
Nofimas rapportserie

Expert evaluation of co-created snack ideas by children in two settings: Creative focus group and online platform.

Science Talks, 2023
Vitenskapelig artikkel

Cross-national comparison on the meaning of emoji to describe emotions elicited by foods in preadolescents

Food Quality and Preference, 2023
Vitenskapelig artikkel

Valence, arousal and projective mapping of facial and non-facial emoji investigated using an incomplete block design approach

Food Quality and Preference, 2023
Vitenskapelig artikkel

Can children use the A-not a test?

Journal of sensory studies, 2022
Vitenskapelig artikkel

Capturing food-elicited emotions: Facial decoding of children’s implicit and explicit responses to tasted samples

Food Quality and Preference, 2022
Vitenskapelig artikkel

Taste sensitivity and food liking in preadolescent children

2021
Doktorgradsavhandling

Basic taste sensitivity, eating behaviour, and propensity of dairy foods of preadolescent children: How are they related?

Open Research Europe, 2021
Vitenskapelig artikkel

Children’s sweet tooth: Explicit ratings vs. Implicit bias measured by the Approach avoidance task (AAT)

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel

Co-creation of a healthy dairy product with and for children

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel

The role of food packaging on children’s diet: Insights for the design of comprehensive regulations to encourage healthier eating habits in childhood and beyond

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel

Does responsiveness to basic tastes influence preadolescents’ food liking? Investigating taste responsiveness segment on bitter-sour-sweet and salty-umami model food samples

Nutrients, 2021
Vitenskapelig artikkel

The influence of label information on the snacks parents choose for their children: Individual differences in a choice based conjoint test

Food Quality and Preference, 2021
Vitenskapelig artikkel

Sugar reduction in products targeted at children: Why are we not there yet?

Journal of sensory studies, 2021
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Intake of Fibre-Associated Foods and Texture Preferences in Relation to Weight Status Among 9–12 Years Old Children in 6 European Countries

Frontiers in Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Yuck, This Biscuit Looks Lumpy! Neophobic Levels and Cultural Differences Drive Children’s Check-All-That-Apply (CATA) Descriptions and Preferences for High-Fibre Biscuits

Foods, 2020
Vitenskapelig artikkel

Children as food designers: The potential of co-creation to make the healthy choice the preferred one

International Journal of Food Design, 2020
Vitenskapelig artikkel

Significant sugar-reduction in dairy products targeted at children is possible without affecting hedonic perception

International Dairy Journal, 2021
Vitenskapelig artikkel

Investigating the Relationships between Basic Tastes Sensitivities, Fattiness Sensitivity, and Food Liking in 11-Year-Old Children

Foods, 2020
Vitenskapelig artikkel

Exploring social influences on children’s food attitudes and consumption. A dissertation for the degree of Philosophiae Doctor

2015
Doktorgradsavhandling

Tilknyttede forskningsområder

Forbrukerinnsikt

Hjem Resultater Tema A-Å Barn og mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie