Publisert 2022

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Tidsskrift : Journal of Aquatic Food Product Technology , vol. 32 , p. 111–118 , 2022

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 1049-8850
Elektronisk : 1547-0636

Publikasjonstype : Vitenskapelig artikkel

Bidragsytere : Esaiassen, Margrethe; Jensen, Tonje Kristin; Eilertsen, Venil T.; Larsen, Roger B.; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn I

Sak : 1

Forskningsområder

Kvalitet og målemetoder

Konservering

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

A large part of the Northeast Atlantic cod caught with trawls is landed frozen, processed, and sold thawed. Many trawlers have adapted a fishing practice termed ‘buffer towing’, causing probability for poor exsanguination and fillet redness. Here, the effect of buffer towing upon color and hemoglobin concentration in cod loin section is studied, and the development of TVB-N during chilled storage of thawed cod. No significant differences were proven for redness or hemoglobin concentration in loin from cod exposed to regular haul-back or buffer towing. Neither were significant differences found in TVB-N levels during chilled storage at 0 and 4°C.

Kontaktpersoner:

Temasider tilknyttet publikasjonen

Secret Link