
+47 932 03 400
+47 64 97 02 06
wenche.aale.hagermark@nofima.no
Ås
https://nofima.no/person/wenche-aale-haegermark/
Kommunikasjonsleder Mat
+47 932 03 400
+47 64 97 02 06
wenche.aale.hagermark@nofima.no
Ås
Kommunikasjonsleder Mat
Jeg jobber med forskningsformidling og kommunikasjon. Noe av det jeg gjør er å skrive nyhetssaker om forskningen, tipse pressen om saker, hjelpe pressen med å finne person som kan uttale seg om et aktuelt tema, kommunikasjonsfaglig rådgivning til ledere og fagpersoner,utvikle kommunikasjonsstrategier og -planer, og å planlegge og gjennomføre det kommunikasjonsfaglige rundt aktiviteter vi har.
Jeg er også arbeidspakkeleder for kommunikasjon og formidling i enkelte forskningsprosjekter.
Jeg er utdannet siviløkonom og fagforfatter, og har kurs i digital kommunikasjonsledelse fra BI. Tidligere har jeg jobbet som frilansjournalist for bl.a. Mandag Morgen og reisebransjebladet Travel News. Jeg har også drevet eget forlag, skrevet reisebøker for barn, jobbet som markedssjef i Libro Forlag og som produktansvarlig/prosjektleder hos Dun & Bradstreet I.
1. november 2020 – 31. oktober 2028
DigiFoods er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal utvikle smarte optiske sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden. Denne informasjonen kan brukes til optimering av både prosesser og verdikjeder for økt lønnsomhet og reduksjon av matsvinn.
1. mai 2019 – 30. april 2022
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: bevare matkvalitet og unngå/redusere matsvinn
1. februar 2018 – 31. januar 2022
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
1. mai 2017 – 30. april 2022
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører og forbrukere oppdatert kunnskap og nye verktøy.
1. juni 2016 – 30. juni 2020
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
1. januar 2016 – 31. desember 2022
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.